Woning kopen Maashorst

Jouw ideale woning kopen in Maashorst? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Brabant. In de buurt vind je verschillende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. Er zijn in deze gemeente in totaal 6.461 woningen (73,8% koopwoning, 26,1% huur). De gemiddelde prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €433.780. Op Woningassistent.nl tonen wij het laatste woningaanbod in Maashorst, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €333.000, de gemiddelde verkoopprijs is €433.780.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals scholen, kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteMaashorst
Postcode5411
Netnummer0486 (+31486)
Inwoners (gemeente)15.730
Aantal huishoudens6.400
Aantal huishoudens met kinderen2.438
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen6.461
Aantal koopwoningen5.626
Aantal huurwoningen835
Gemiddelde woonoppervlakte174 m2
Gemiddelde WOZ€333.000
Gemiddelde verkoopprijs€433.780
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik3510 kWh

Woningaanbod Maashorst mei 2024

In deze lijst maak je kennis met optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, woningtypeen additionele aspecten als isolatie en rolstoelvriendelijk. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Gemert-Bakel, Boekel, Bernheze, Oss & Maasdriel.

woning-te-koop-maashorst

Appartement kopen in Maashorst

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn vaak gunstig gelegen, meestal gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 – 91 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 860 m3 gas & 2250 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Maashorst

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 84 m2 en 120 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1080 kuub gas en tevens 2810 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Maashorst is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 84 m2 & 115 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3000 kWh elektriciteit & 1230 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Maashorst

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 129 m2 en 141 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3710 kWh stroom + 1560 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 155 m2 en 190 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4420 stroom (kWh) en 1940 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Maashorst

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Maashorst Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. Aan de hand van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Maashorst

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel tonen wij gegevens van taxatie experts en makelaars in Maashorst en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Maashorst geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 – €2.650. In de tabel hieronder vind je adressen van financieel adviseurs in Maashorst.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Maashorst. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Maashorst

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Maashorst en omliggende plekken. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Zelf huis verkopen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Maashorst kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Maashorst vinden we circa 6.461 woonhuizen. Dit zijn 5.626 (73,8%) koopwoningen en 835 (26,1%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 174 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €333.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €433.780. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Maashorst. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Maashorst?

Een woonobject in Maashorst heeft een verbruik van gemiddeld 1470 kuub gas p/jaar en 3510 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (860 m3 gas voor verwarming en warm water en 2250 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1940 kuub aardgas en 4420 stroom (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Maashorst passen duurzame producten zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Maashorst?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 15.730 inwoners in 6.400 gezinnen. Het gaat om 1.771 eenpersoonshuishoudens, 2.191 gezinnen zonder kinderen en 2.438 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,41 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Maashorst?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Maashorst bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.landerd.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 5374, 5410, 5411.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie