Woning kopen Abbekerk

Wil je een woning kopen in Abbekerk? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Holland. In de regio heb je toegang tot diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er in totaal 19.211 huizen (69,4% koop, 30,2% huurhuis). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €375.268. Op deze website tonen wij het woningaanbod in Abbekerk, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleine appartementen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €265.000, de gemiddelde verkoopprijs is €375.268.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, scholen, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteMedemblik
PlaatsAbbekerk
Postcode1657
Netnummer0229 (+31229)
Inwoners (gemeente)45.101
Aantal huishoudens19.044
Aantal huishoudens met kinderen6.980
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen19.211
Aantal koopwoningen16.574
Aantal huurwoningen2.637
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€265.000
Gemiddelde verkoopprijs€375.268
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Abbekerk juli 2024

In het overzicht hieronder bieden we alle huizen die te koop staan in juli 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, aantal kamersen meer onderwerpen zoals verwarming & aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook huizen die te koop staan in Lambertschaag, De Weere, Sijbekarspel, Benningbroek of Zuidermeer.

woning-te-koop-abbekerk

Een appartement kopen in Abbekerk

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 92 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 710 m3 gas en doorgaans 1850 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Abbekerk

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 118 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1100 kuub gas en daarbij 2740 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Abbekerk is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 94 m2 & 122 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2840 kWh elektra + 1240 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Abbekerk

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 128 m2 – 155 m2.
 • Verwachting: er wordt 3240 kWh elektra en 1320 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 & 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3760 elektra (kWh) & 1770 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Abbekerk

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je inzicht hebt in wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Abbekerk Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Aan de hand van koopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Abbekerk

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel vind je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Abbekerk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Abbekerk helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 en €2.550. In de lijst hierna vind je adressen van financieel adviseurs in Abbekerk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Abbekerk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Abbekerk

In juli 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Abbekerk en omgeving. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost gemiddeld een woning in Abbekerk kopen?

In en rondom de gemeente Medemblik vind je ongeveer 19.211 woningen. Het gaat daarbij om 16.574 (69,4%) koophuizen en 2.637 (30,2%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 136 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €265.000 en de gem. verkoopprijs is €375.268. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit betekent dat dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Abbekerk. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Abbekerk?

Een woning in Medemblik gebruikt gemiddeld 1310 m3 aan gas en 3030 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (710 kuub gas en 1850 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1770 m3 gas voor verwarming en warm water en 3760 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Abbekerk passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Abbekerk?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 45.101 inwoners die we kunnen onderverdelen in 19.044 gezinnen. Hier wonen 5.840 eenpersoonshuishoudens, 6.224 gezinnen zonder kinderen en 6.980 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,33 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Abbekerk?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Abbekerk laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.medemblik.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 1657.

Plaats een reactie