Woning kopen Lambertschaag

Ga je een woning kopen in Lambertschaag? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Holland. In de regio zijn er voldoende dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast kan je hier genieten van een heerlijk natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 19.211 woningen (69,4% koop, 30,2% huurhuizen). De huizenprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €375.268. Op deze pagina bieden wij het beschikbare woningaanbod in Lambertschaag, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Holland.
 • Je vind hier zowel rijwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €265.000, de basis verkoopprijs is €375.268.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteMedemblik
PlaatsLambertschaag
Postcode1658
Netnummer0229 (+31229)
Inwoners (gemeente)45.101
Aantal huishoudens19.044
Aantal huishoudens met kinderen6.980
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen19.211
Aantal koopwoningen16.574
Aantal huurwoningen2.637
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€265.000
Gemiddelde verkoopprijs€375.268
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Lambertschaag juli 2024

Met onze huizenzoeker tref je alle huizen die te koop staan in juli 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als ligging, vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als energieneutraal of aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in De Weere, Opperdoes, Abbekerk, Sijbekarspel of Benningbroek.

woning-te-koop-lambertschaag

Appartement kopen in Lambertschaag

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 100 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 710 m3 gas en doorgaans 1850 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Lambertschaag

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 107 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1100 kuub gas en 2740 kWh stroom.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Lambertschaag is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2840 kWh elektra en 1240 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Lambertschaag

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 131 m2 & 145 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3240 kWh elektriciteit & 1320 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 205 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3760 stroom (kWh) & 1770 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Lambertschaag

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Lambertschaag Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Op basis van koopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Lambertschaag

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand vind je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Lambertschaag en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Lambertschaag geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 – €3.050. In de opsomming hierna vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Lambertschaag.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lambertschaag. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Lambertschaag

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Lambertschaag en in de buurt. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Rijtjeshuis.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost een woning in Lambertschaag kopen?

In de gemeente Medemblik zijn er ruim 19.211 woonobjecten. Het gaat om 16.574 (69,4%) koophuizen en 2.637 (30,2%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 136 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €265.000 en de gem. marktprijs is €375.268. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lambertschaag. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Lambertschaag?

Een woonhuis in Medemblik heeft een verbruik van gemiddeld 1310 kuub aardgas en 3030 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (710 m3 aan gas en 1850 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1770 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3760 stroom (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Lambertschaag passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Lambertschaag?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 45.101 personen in 19.044 gezinnen. Dat betreffen 5.840 eenpersoonshuishoudens, 6.224 huishoudens zonder kinderen en 6.980 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,33 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Daarbij zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Lambertschaag?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Lambertschaag bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.medemblik.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1658.

Plaats een reactie