Woning kopen Medemblik

Snel een woning kopen in Medemblik? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Holland. In deze levendige buurt vind je allerhande dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien vind je hier een groen park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 19.211 woningen (69,4% koop, 30,2% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €375.268. Op dit huizenportaal bekijk je het recente woningaanbod in Medemblik, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Holland.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €265.000, de gemiddelde prijs van een woning is €375.268.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals natuurgebieden, winkels, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1687
Netnummer0227 (+31227)
Inwoners (gemeente)45.101
Aantal huishoudens19.044
Aantal huishoudens met kinderen6.980
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen19.211
Aantal koopwoningen16.574
Aantal huurwoningen2.637
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€265.000
Gemiddelde verkoopprijs€375.268
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Medemblik juni 2024

Bijgaand vind je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Maak een selectie aan de hand van woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, aantal kamersen relevante factoren als duurzaamheid en aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Opmeer, Dijk en Waard, Koggenland, Hoorn of Drechterland.

woning-te-koop-medemblik

Aanbod appartement kopen in Medemblik

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 91 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 710 m3 gas en daarbij 1850 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Medemblik

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 en 107 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1100 kuub gas en tevens 2740 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Medemblik is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 117 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2840 kWh elektriciteit & 1240 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Medemblik

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 122 m2 en 154 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3240 kWh elektriciteit & 1320 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 & 204 m2.
 • Verwachting: er wordt 3760 stroom (kWh) en 1770 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Medemblik

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Medemblik Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Gebaseerd op koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Medemblik

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand tonen wij adressen van taxateurs en makelaars in Medemblik en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Medemblik helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 en €3.050. In onderstaande lijst verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Medemblik.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Medemblik. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Medemblik

Recent (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Medemblik en in de buurt. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Bungalow.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost nu een woning in Medemblik kopen?

In en rondom de gemeente Medemblik bestaan er circa 19.211 huizen. De verdeling is als volgt: 16.574 (69,4%) koopwoningen en 2.637 (30,2%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 136 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €265.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €375.268. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Medemblik. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Medemblik?

Een huis in Medemblik verbruikt qua energie gem. zo’n 1310 m3 aan gas en 3030 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (710 m3 aan gas en 1850 kWh stroom. Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1770 kuub gas en 3760 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Medemblik passen duurzame oplossingen als dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Medemblik?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 45.101 personen die we kunnen onderverdelen in 19.044 huishoudens. Er wonen 5.840 eenpersoonshuishoudens, 6.224 gezinnen zonder kinderen en 6.980 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,33 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Medemblik?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Medemblik zetten. Neem contact op met de gemeente (www.medemblik.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 1670, 1671.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie