Woning kopen Benningbroek

Jouw aanstaande woning kopen in Benningbroek? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Holland. In deze levendige buurt heb je diverse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 19.211 woningen (69,4% koophuis, 30,2% huurhuizen). De huizenprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €375.268. Op dit huizenplatform bieden wij het nieuwe woningaanbod in Benningbroek, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Je vind hier zowel bovenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €265.000, de doorsnee verkoopprijs is €375.268.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteMedemblik
PlaatsBenningbroek
Postcode1654
Netnummer0229 (+31229)
Inwoners (gemeente)45.101
Aantal huishoudens19.044
Aantal huishoudens met kinderen6.980
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen19.211
Aantal koopwoningen16.574
Aantal huurwoningen2.637
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€265.000
Gemiddelde verkoopprijs€375.268
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Benningbroek juni 2024

In het schema hierna vind je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, bouwjaar, ligging, woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals energieprestaties en mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Sijbekarspel, Abbekerk, Zuidermeer, De Goorn en Berkhout.

woning-te-koop-benningbroek

Appartementen te koop Benningbroek

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Niet vergeten: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 98 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 710 m3 gas + 1850 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Benningbroek

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 115 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1100 kuub gas & 2740 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Benningbroek is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 111 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2840 kWh elektriciteit + 1240 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Benningbroek

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 134 m2 – 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3240 kWh elektriciteit + 1320 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 190 m2.
 • Verwachting: er wordt 3760 stroom (kWh) & 1770 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Benningbroek

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Benningbroek zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding bepaal je op basis van de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. A.d.h.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Benningbroek

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel tref je gegevens van taxatie experts en makelaars in Benningbroek en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Benningbroek geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 & €2.950. In de volgende weergave tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Benningbroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Benningbroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Benningbroek

Recent (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Benningbroek en net daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Buitenland.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Benningbroek kopen?

In en rondom de gemeente Medemblik zijn er ruim 19.211 woningen. We maken onderscheid tussen 16.574 (69,4%) koopwoningen en 2.637 (30,2%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 136 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €265.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €375.268. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Benningbroek. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Benningbroek?

Een woning in Medemblik gebruikt gemiddeld 1310 kuub gas en 3030 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (710 kuub gas en 1850 elektra (kWh). Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1770 m3 aan gas en 3760 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Benningbroek passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Benningbroek?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 45.101 personen in 19.044 gezinnen. Dit zijn 5.840 eenpersoonshuishoudens, 6.224 families zonder kinderen en 6.980 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,33 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Benningbroek?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Benningbroek laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.medemblik.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 1654.

Plaats een reactie