Woning kopen De Weere

Jouw aanstaande woning kopen in De Weere? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Holland. In de omgeving zijn er voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 4.974 huizen (76,1% koopwoning, 23,9% huur). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €381.818. Op dit huizenportaal vind je het huidige woningaanbod in De Weere, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Je vind hier zowel tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €266.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €381.818.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals natuurgebieden, sportclubs, restaurants, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteOpmeer
PlaatsDe Weere
Postcode1662
Netnummer0229 (+31229)
Inwoners (gemeente)11.836
Aantal huishoudens5.018
Aantal huishoudens met kinderen1.848
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen4.974
Aantal koopwoningen4.232
Aantal huurwoningen742
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€266.000
Gemiddelde verkoopprijs€381.818
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod De Weere mei 2024

In ons overzicht verstrekken we alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Selecteer op aantal kamers, woningtype, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals energielabel & de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Bekijk ook woningen die te koop staan in Opperdoes, Twisk, Lambertschaag, Abbekerk & Sijbekarspel.

woning-te-koop-de-weere

Eigen appartement kopen in De Weere

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, kennen goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 92 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 810 m3 gas en gem. 2010 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis De Weere

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: beperkte woonruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 – 114 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1030 kuub gas en +/- 2670 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in De Weere is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 121 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2830 kWh elektriciteit en 1270 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning De Weere

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 126 m2 – 151 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3070 kWh stroom en 1310 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 148 m2 & 199 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3880 elektriciteit (kWh) & 1850 gas (m3) afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in De Weere

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra hij berekend heeft wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in De Weere Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. D.m.v. woningwaarde, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in De Weere

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in De Weere en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in De Weere geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €2.000 & €2.700. In de lijst hierna verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in De Weere.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Weere. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in De Weere

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in De Weere en omgeving. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Check ook meer details over Hoekwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in De Weere kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Opmeer vinden we circa 4.974 woningen. Het gaat om 4.232 (76,1%) koophuizen en 742 (23,9%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 141 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €266.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €381.818. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in De Weere. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in De Weere?

Een woonobject in Opmeer verbruikt gemiddeld 1330 kuub gas p/jaar en 3030 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (810 m3 aan gas en 2010 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1850 kuub gas p/jaar en 3880 elektra (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in De Weere passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in De Weere?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 11.836 mensen die we kunnen onderverdelen in 5.018 huishoudens. Het betreft 1.566 eenpersoonshuishoudens, 1.604 families zonder kinderen en 1.848 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,34 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of social media. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in De Weere?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in De Weere laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.opmeer.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 1661, 1662, 1663.

Plaats een reactie