Woning kopen Sijbekarspel

Ga je een woning kopen in Sijbekarspel? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Holland. In de regio vind je meerdere dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens ontdek je hier een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente staan er 19.211 huizen (69,4% koop, 30,2% huurwoning). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €375.268. Op deze pagina bieden wij het laatste woningaanbod in Sijbekarspel, adresgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €265.000, de gemiddelde woningprijs is €375.268.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals kinderopvang, natuurgebieden, restaurants, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteMedemblik
PlaatsSijbekarspel
Postcode1655
Netnummer0229 (+31229)
Inwoners (gemeente)45.101
Aantal huishoudens19.044
Aantal huishoudens met kinderen6.980
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen19.211
Aantal koopwoningen16.574
Aantal huurwoningen2.637
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€265.000
Gemiddelde verkoopprijs€375.268
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Sijbekarspel mei 2024

In het schema hierna bieden we alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Zoek op bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, woningtypeen additionele aspecten als duurzaamheid & rolstoelvriendelijk. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Abbekerk, Lambertschaag, Benningbroek, Zuidermeer en De Goorn.

woning-te-koop-sijbekarspel

Appartementen te koop Sijbekarspel

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 – 100 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 710 m3 gas en +/- 1850 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Sijbekarspel

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 & 114 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1100 kuub gas & 2740 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Sijbekarspel is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 87 m2 – 117 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2840 kWh elektra en 1240 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Sijbekarspel

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 126 m2 – 151 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3240 kWh elektra + 1320 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 149 m2 – 197 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3760 stroom (kWh) + 1770 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Sijbekarspel

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Sijbekarspel Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering definitief te regelen. D.m.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Sijbekarspel

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Sijbekarspel en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Sijbekarspel geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 & €3.100. In de opsomming hierna tref je gegevens van financieel adviseurs in Sijbekarspel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sijbekarspel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Sijbekarspel

In mei 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Sijbekarspel en daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Garagebox.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Sijbekarspel kopen?

In de gemeente Medemblik vind je ongeveer 19.211 woonhuizen. Het gaat om 16.574 (69,4%) koophuizen en 2.637 (30,2%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 136 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €265.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €375.268. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sijbekarspel. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Sijbekarspel?

Een huishouden in Medemblik gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1310 m3 per jaar aan gas en 3030 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (710 kuub gas p/jaar en 1850 kWh elektra. Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1770 m3 aan gas en 3760 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Sijbekarspel passen duurzame producten zoals vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Sijbekarspel?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 45.101 inwoners in 19.044 verschillende huishoudens. Het betreft 5.840 eenpersoonshuishoudens, 6.224 huishoudens zonder kinderen en 6.980 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,33 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Sijbekarspel?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Sijbekarspel laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.medemblik.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 1655.

Plaats een reactie