Woning kopen Moorveld

Plannen om een woning te kopen in Moorveld? Het is een erg populaire plek in de provincie Limburg. In de nabije buurt heb je allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Bovendien tref je hier een groot natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente staan er 8.640 woningen (72,3% koophuis, 27,5% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €355.909. Op deze pagina tonen wij het recente woningaanbod in Moorveld, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Limburg.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. benedenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €265.000, de gemiddelde woningprijs is €355.909.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteMeerssen
PlaatsMoorveld
Postcode6237
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)18.828
Aantal huishoudens8.493
Aantal huishoudens met kinderen2.764
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen8.640
Aantal koopwoningen7.143
Aantal huurwoningen1.497
Gemiddelde woonoppervlakte146 m2
Gemiddelde WOZ€265.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.909
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik3180 kWh

Woningaanbod Moorveld juli 2024

In onderstaande weergave maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Zoek op woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamersen andere woningeigenschappen als duurzaamheid of en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Bunde, Geulle, Ulestraten, Maastricht Airport en Spaubeek.

woning-te-koop-moorveld

Een appartement kopen in Moorveld

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vallen vaak binnen een VvE constructie. Wat wel geldt: de woonoppervlakte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 93 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 880 m3 gas en doorgaans 2070 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Moorveld

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 en 105 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1240 kuub gas en +/- 2990 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Moorveld is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 124 m2.
 • Schatting: er wordt 3070 kWh elektriciteit en 1380 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Moorveld

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 133 m2 & 155 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3220 kWh elektra en 1500 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 155 m2 & 197 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4130 elektra (kWh) + 2110 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Moorveld

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Moorveld Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. Aan de hand van woningwaarde, kosten koper (k.k.), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Moorveld

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand tref je gegevens van taxatie experts en makelaars in Moorveld en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Moorveld geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 – €2.600. In het schema hier bekijk je adressen van financieel adviseurs in Moorveld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Moorveld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Moorveld

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Moorveld en in de buurt. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Huurwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is een woning in Moorveld kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Meerssen zijn er ruim 8.640 huizen. Het gaat om 7.143 (72,3%) koopwoningen en 1.497 (27,5%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 146 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €265.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €355.909. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Moorveld. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Moorveld?

Een woonobject in Meerssen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1470 m3 per jaar aan gas en 3180 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (880 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2070 kWh stroom. Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (2110 m3 gas en 4130 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Moorveld passen duurzame producten zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Moorveld?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 18.828 inwoners in 8.493 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.607 eenpersoonshuishoudens, 3.122 families zonder kinderen en 2.764 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,18 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Moorveld?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Moorveld plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.meerssen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 6235, 6237, 6243.

Plaats een reactie