Woning kopen Maastricht Airport

Wil je een woning kopen in Maastricht Airport? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Limburg. In deze levendige buurt zijn er veel voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarbij is er vlakbij een groen park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 7.496 woningen (69,8% koopwoning, 30,1% huur). De woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €297.820. Op deze pagina vind je het actuele woningaanbod in Maastricht Airport, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Limburg.
 • Je vind hier onder andere kleine appartementen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €223.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €297.820.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals scholen, restaurants, kinderopvang, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteBeek
PlaatsMaastricht Airport
Postcode6199
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)15.865
Aantal huishoudens7.320
Aantal huishoudens met kinderen2.328
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen7.496
Aantal koopwoningen5.686
Aantal huurwoningen1.810
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€223.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.820
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Maastricht Airport juli 2024

In het overzicht hieronder bekijk je de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Zoom verder in op perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtypeen andere eigenschappen zoals duurzaamheid of mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Ulestraten, Moorveld, Spaubeek, Sweikhuizen en Geleen.

woning-te-koop-maastricht-airport

Eigen appartement kopen in Maastricht Airport

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 101 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 890 m3 gas en 1880 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Maastricht Airport

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 123 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1220 kuub gas en daarbij 2910 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Maastricht Airport is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 80 m2 & 118 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3130 kWh elektra + 1360 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Maastricht Airport

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 133 m2 & 150 m2.
 • Verwachting: er wordt 3270 kWh elektriciteit en 1510 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 & 200 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3990 elektra (kWh) en 2030 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Maastricht Airport

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Maastricht Airport Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod bepaal je op basis van de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis definitief te regelen. Op basis van het bod, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Maastricht Airport

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met gegevens van taxatie experts en makelaars in Maastricht Airport en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Maastricht Airport geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 – €2.900. In de volgende weergave bieden we gegevens van financieel adviseurs in Maastricht Airport.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Maastricht Airport. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Maastricht Airport

Recent (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Maastricht Airport en omgeving. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Maastricht Airport kopen?

In de buurt van de gemeente Beek vind je ongeveer 7.496 huizen. Je vindt hier circa 5.686 (69,8%) koophuizen en 1.810 (30,1%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 145 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €223.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €297.820. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Maastricht Airport. Woningen staan kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Maastricht Airport?

Een huishouden in Beek heeft een verbruik van gemiddeld 1370 kuub gas p/jaar en 2970 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (890 m3 per jaar aan gas en 1880 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (2030 m3 gas en 3990 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Maastricht Airport passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Maastricht Airport?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In de gemeente leven 15.865 personen die we kunnen onderverdelen in 7.320 verschillende huishoudens. Het betreft 2.347 eenpersoonshuishoudens, 2.645 families zonder kinderen en 2.328 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,15 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Ook style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Maastricht Airport?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Maastricht Airport zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.gemeentebeek.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6199.

Plaats een reactie