Woning kopen Ulestraten

Jouw volgende woning kopen in Ulestraten? Het is een heerlijke plek in de provincie Limburg. In de nabije buurt bestaan er allerhande voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij is er vlakbij mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 8.640 woningen (72,3% koophuis, 27,5% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €355.909. Op dit woningplatform ontdek je het beschikbare woningaanbod in Ulestraten, adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Limburg.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €265.000, de gemiddelde woningprijs is €355.909.
 • In de buurt vind je volop opties zoals openbaar vervoer, winkels, sportclubs, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteMeerssen
PlaatsUlestraten
Postcode6235
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)18.828
Aantal huishoudens8.493
Aantal huishoudens met kinderen2.764
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen8.640
Aantal koopwoningen7.143
Aantal huurwoningen1.497
Gemiddelde woonoppervlakte146 m2
Gemiddelde WOZ€265.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.909
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik3180 kWh

Woningaanbod Ulestraten juli 2024

Bijgaand bieden we het actuele woningaanbod van juli 2024. Filter eenvoudig op aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtypeen meer onderwerpen zoals verwarming & parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Moorveld, Bunde, Maastricht Airport, Spaubeek of Sweikhuizen.

woning-te-koop-ulestraten

Aanbod appartement kopen in Ulestraten

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn vaak gunstig gelegen, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 & 97 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 880 m3 gas en daarbij 2070 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Ulestraten

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 90 m2 – 106 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1240 kuub gas + 2990 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Ulestraten is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 127 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3070 kWh elektriciteit en 1380 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Ulestraten

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 130 m2 & 147 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3220 kWh elektriciteit & 1500 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 & 204 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4130 elektriciteit (kWh) & 2110 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Ulestraten

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je weet wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je woningen te koop in Ulestraten Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. A.d.h.v. koopsom, kosten koper, spaartegoeden en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Ulestraten

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Ulestraten en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Ulestraten helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.300 en €3.150. In het schema hier verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Ulestraten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ulestraten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Ulestraten

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Ulestraten en omgeving. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Koopwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Ulestraten kopen?

In en rondom de gemeente Meerssen bestaan er circa 8.640 huizen. Het gaat om 7.143 (72,3%) koophuizen en 1.497 (27,5%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 146 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €265.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €355.909. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ulestraten. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Ulestraten?

Een woonobject in Meerssen kent een gem. verbruik van 1470 m3 aan gas en 3180 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (880 m3 gas en 2070 kWh elektra. Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (2110 kuub gas en 4130 stroom (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Ulestraten passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Ulestraten?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 18.828 inwoners in 8.493 huishoudens. Wat meer specifiek: 2.607 eenpersoonshuishoudens, 3.122 families zonder kinderen en 2.764 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,18 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of social media. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Ulestraten?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Ulestraten zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.meerssen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 6231, 6235.

Plaats een reactie