Woning kopen Spaubeek

Jouw ideale woning kopen in Spaubeek? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Limburg. In de nabije buurt heb je toegang tot allerhande dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder vind je hier mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente herbergt in totaal 7.496 woningen (69,8% koophuis, 30,1% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €297.820. Op deze informatieve website blader je door het huidige woningaanbod in Spaubeek, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Limburg.
 • Het aanbod is heel divers met kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €223.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €297.820.
 • In de buurt vind je volop opties zoals sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteBeek
PlaatsSpaubeek
Postcode6176
Netnummer046 (+3146)
Inwoners (gemeente)15.865
Aantal huishoudens7.320
Aantal huishoudens met kinderen2.328
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen7.496
Aantal koopwoningen5.686
Aantal huurwoningen1.810
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€223.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.820
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Spaubeek juni 2024

Bijgaand maak je kennis met alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamersen extra details als duurzaamheid of aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Maastricht Airport, Ulestraten, Sweikhuizen, Geleen & Puth.

woning-te-koop-spaubeek

Appartement kopen in Spaubeek

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 104 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 890 m3 gas en +/- 1880 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Spaubeek

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 – 111 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1220 kuub gas + 2910 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Spaubeek is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 118 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3130 kWh stroom en 1360 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Spaubeek

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 129 m2 – 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3270 kWh elektriciteit en 1510 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 en 192 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3990 elektriciteit (kWh) + 2030 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Spaubeek

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Spaubeek Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering in orde te maken. A.d.h.v. aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Spaubeek

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze specialist onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Spaubeek en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Spaubeek helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.950 en €3.200. In de volgende weergave check je contactgegevens van financieel adviseurs in Spaubeek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Spaubeek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Spaubeek

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Spaubeek en daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Overlijdensrisicoverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is een woning in Spaubeek kopen?

In de hele gemeente Beek zijn er 7.496 woonhuizen. Het gaat daarbij om 5.686 (69,8%) koopwoningen en 1.810 (30,1%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 145 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €223.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €297.820. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Spaubeek. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Spaubeek?

Een huis in Beek heeft een verbruik van gemiddeld 1370 kuub aardgas en 2970 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (890 m3 aan gas en 1880 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (2030 kuub gas p/jaar en 3990 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Spaubeek passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Spaubeek?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 15.865 mensen in 7.320 gezinnen. Dit zijn 2.347 eenpersoonshuishoudens, 2.645 gezinnen zonder kinderen en 2.328 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,15 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Vervolgens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Spaubeek?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Spaubeek realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentebeek.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6176.

Plaats een reactie