Woning kopen Meerssen

Jouw aanstaande woning kopen in Meerssen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Limburg. In de nabije omgeving zijn er uiteenlopende voorzieningen als winkels en scholen. In aanvulling daarop tref je hier een heerlijk natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 8.640 huizen (72,3% koop, 27,5% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €355.909. Op dit woningportaal vind je het nieuwe woningaanbod in Meerssen, gegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Limburg.
 • Je vind hier zowel kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €265.000, de gemiddelde transactieprijs is €355.909.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, winkels, scholen, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteMeerssen
Postcode6231
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)18.828
Aantal huishoudens8.493
Aantal huishoudens met kinderen2.764
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen8.640
Aantal koopwoningen7.143
Aantal huurwoningen1.497
Gemiddelde woonoppervlakte146 m2
Gemiddelde WOZ€265.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.909
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik3180 kWh

Woningaanbod Meerssen mei 2024

In het overzicht hieronder bieden we het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoom verder in op woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, bouwjaar, ligging, woningtypeen andere woningeigenschappen als woninglabel of parkeermogelijkheden. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Maastricht, Beek & Stein.

woning-te-koop-meerssen

Appartement kopen in Meerssen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 96 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 880 m3 gas en doorgaans 2070 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Meerssen

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 110 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1240 kuub gas + 2990 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Meerssen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 & 112 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3070 kWh elektriciteit en 1380 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Meerssen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 134 m2 – 149 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3220 kWh stroom & 1500 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 en 192 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4130 elektra (kWh) en 2110 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Meerssen

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Meerssen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. D.m.v. woningwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Meerssen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Meerssen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Meerssen helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.850 – €2.850. In het schema hier vind je adressen van financieel adviseurs in Meerssen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Meerssen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Meerssen

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Meerssen en daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Bankspaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Meerssen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Meerssen zijn er 8.640 woningen. We maken onderscheid tussen 7.143 (72,3%) koopwoningen en 1.497 (27,5%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 146 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €265.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €355.909. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Meerssen. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Meerssen?

Een woning in Meerssen verbruikt qua energie gem. zo’n 1470 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3180 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (880 m3 gas voor verwarming en warm water en 2070 kWh elektra. Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2110 m3 per jaar aan gas en 4130 stroom (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Meerssen passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Meerssen?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 18.828 personen in 8.493 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.607 eenpersoonshuishoudens, 3.122 gezinnen zonder kinderen en 2.764 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,18 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Meerssen?

In deze streek vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Meerssen laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.meerssen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 6230, 6231, 6235.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie