Woning kopen Bunde

Snel een woning kopen in Bunde? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Limburg. Op korte afstand heb je toegang tot meerdere faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarnaast is er vlakbij een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente biedt 8.640 woningen (72,3% koop, 27,5% huur). De woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €355.909. Op deze website blader je door het beschikbare woningaanbod in Bunde, adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €265.000, de gemiddelde woningprijs is €355.909.
 • In de regio zijn veel opties zoals openbaar vervoer, restaurants, scholen, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteMeerssen
PlaatsBunde
Postcode6241
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)18.828
Aantal huishoudens8.493
Aantal huishoudens met kinderen2.764
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen8.640
Aantal koopwoningen7.143
Aantal huurwoningen1.497
Gemiddelde woonoppervlakte146 m2
Gemiddelde WOZ€265.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.909
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik3180 kWh

Woningaanbod Bunde april 2024

Onderstaand check je alle huizen die te koop staan in april 2024. Filter eenvoudig op bouwjaar, woonoppervlakte, ligging, woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals duurzaamheid & en de aanwezigheid van een tuin. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Geulle, Eijsden, Moorveld, Ulestraten of Maastricht Airport.

woning-te-koop-bunde

Appartement kopen in Bunde

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 99 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 880 m3 gas en daarbij 2070 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Bunde

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 116 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1240 kuub gas en +/- 2990 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Bunde is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 en 121 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3070 kWh elektra en 1380 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Bunde

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 123 m2 & 152 m2.
 • Verwachting: er wordt 3220 kWh stroom + 1500 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 en 204 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4130 elektra (kWh) + 2110 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Bunde

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Bunde zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan ga je de koopakte tekenen. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering af te handelen. Aan de hand van het biedbedrag, kosten koper, in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Bunde

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand bekijk je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Bunde en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Bunde helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 – €2.600. In de volgende weergave bieden we gegevens van financieel adviseurs in Bunde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bunde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Bunde

In april 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Bunde en omgeving. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer informatie over Nieuwbouw.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Bunde kopen?

In de gemeente Meerssen vind je ongeveer 8.640 woonobjecten. Het gaat om 7.143 (72,3%) koopwoningen en 1.497 (27,5%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 146 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €265.000 en de gem. marktprijs is €355.909. De woningmarkt is krap. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bunde. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Bunde?

Een woonhuis in Meerssen heeft een verbruik van gemiddeld 1470 m3 aan gas en 3180 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (880 kuub gas en 2070 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (2110 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4130 kWh electriciteit). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Bunde passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Bunde?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 18.828 mensen die we kunnen onderverdelen in 8.493 gezinnen. Dit zijn 2.607 eenpersoonshuishoudens, 3.122 families zonder kinderen en 2.764 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,18 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Bunde?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Bunde laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.meerssen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 6240, 6241.

Plaats een reactie