Woning kopen Geulle

Plannen om een woning te kopen in Geulle? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Limburg. In deze levendige buurt vind je allerhande dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. In aanvulling daarop geniet je hier ook van mooie natuurgebieden, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 8.640 woningen (72,3% koopwoning, 27,5% huur). De huizenprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €355.909. Op deze website bekijk je het recente woningaanbod in Geulle, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekspecialisten. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Limburg.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €265.000, de gemiddelde woningprijs is €355.909.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals natuurgebieden, kinderopvang, scholen, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteMeerssen
PlaatsGeulle
Postcode6243
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)18.828
Aantal huishoudens8.493
Aantal huishoudens met kinderen2.764
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen8.640
Aantal koopwoningen7.143
Aantal huurwoningen1.497
Gemiddelde woonoppervlakte146 m2
Gemiddelde WOZ€265.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.909
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik3180 kWh

Woningaanbod Geulle juni 2024

In deze lijst krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Kies op basis van aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, bouwjaar, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals energielabel & en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Eijsden, Gronsveld, Bunde, Moorveld & Ulestraten.

woning-te-koop-geulle

Studio of appartement kopen in Geulle

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Vergeet niet: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 & 93 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 880 m3 gas en +/- 2070 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Geulle

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 74 m2 & 121 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1240 kuub gas en daarbij 2990 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Geulle is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 100 m2 – 120 m2.
 • Schatting: er wordt 3070 kWh elektriciteit + 1380 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Geulle

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 125 m2 en 151 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3220 kWh elektriciteit & 1500 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 148 m2 & 202 m2.
 • Verwachting: er wordt 4130 elektriciteit (kWh) + 2110 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Geulle

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Geulle Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering af te ronden. Door middel van koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Geulle

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met gegevens van taxateurs en makelaars in Geulle en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Geulle geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.850 en €2.950. In de opsomming hierna tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Geulle.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Geulle. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Geulle

Deze maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Geulle en in de buurt. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Bedrijfspand.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Geulle kopen?

In de gemeente Meerssen vinden we circa 8.640 huizen. Dit zijn 7.143 (72,3%) koophuizen en 1.497 (27,5%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 146 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €265.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €355.909. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Geulle. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Geulle?

Een woonobject in Meerssen heeft een verbruik van gemiddeld 1470 kuub aardgas en 3180 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (880 m3 gas voor verwarming en warm water en 2070 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (2110 kuub aardgas en 4130 stroom (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Geulle passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Geulle?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 18.828 personen in 8.493 verschillende gezinnen. Er wonen 2.607 eenpersoonshuishoudens, 3.122 huishoudens zonder kinderen en 2.764 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,18 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Daarbij moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Nu komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Geulle?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Geulle zetten. Neem contact op met de gemeente (www.meerssen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 6243.

Plaats een reactie