Woning kopen Sweikhuizen

Plannen om een woning te kopen in Sweikhuizen? Het is een geweldige plek in de provincie Limburg. In deze levendige buurt heb je verschillende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving een groot natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er in totaal 16.711 huizen (72,9% koopwoning, 26,8% huur). De prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €313.156. Op dit woningplatform check je het recente woningaanbod in Sweikhuizen, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €228.000, de gemiddelde transactieprijs is €313.156.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteBeekdaelen
PlaatsSweikhuizen
Postcode6174
Netnummer046 (+3146)
Inwoners (gemeente)35.938
Aantal huishoudens16.181
Aantal huishoudens met kinderen5.315
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen16.711
Aantal koopwoningen14.174
Aantal huurwoningen2.537
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€228.000
Gemiddelde verkoopprijs€313.156
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Sweikhuizen juni 2024

Hieronder vind je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen additionele aspecten als energieneutraal of mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Spaubeek, Maastricht Airport, Geleen, Puth of Windraak.

woning-te-koop-sweikhuizen

Appartementen te koop Sweikhuizen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 104 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 960 m3 gas en gem. 2280 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Sweikhuizen

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 & 107 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1270 kuub gas + 2950 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Sweikhuizen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 & 119 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3070 kWh elektriciteit + 1450 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Sweikhuizen

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 126 m2 & 150 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3230 kWh stroom & 1500 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 – 204 m2.
 • Verwachting: er wordt 4020 stroom (kWh) + 2000 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Sweikhuizen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Sweikhuizen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning af te ronden. Aan de hand van het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Sweikhuizen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Sweikhuizen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Sweikhuizen geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.700 – €2.700. In de lijst hierna check je adressen van financieel adviseurs in Sweikhuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sweikhuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Sweikhuizen

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Sweikhuizen en daarbuiten. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Rechtsbijstandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Sweikhuizen kopen?

In de buurt van de gemeente Beekdaelen registreren wij 16.711 huizen. Dit zijn 14.174 (72,9%) koopwoningen en 2.537 (26,8%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 163 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €228.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €313.156. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sweikhuizen. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Sweikhuizen?

Een huis in Beekdaelen gebruikt gemiddeld 1480 m3 per jaar aan gas en 3200 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (960 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2280 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2000 kuub aardgas en 4020 kWh stroom). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Sweikhuizen passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Sweikhuizen?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 35.938 mensen in 16.181 huishoudens. Het gaat om 4.882 eenpersoonshuishoudens, 5.984 families zonder kinderen en 5.315 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,18 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Sweikhuizen?

In deze streek zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Sweikhuizen realiseren. Informeer bij de gemeente (www.beekdaelen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 6174.

Plaats een reactie