Woning kopen Nieuw- en Sint Joosland

Alles weten over woning kopen in Nieuw- en Sint Joosland? Het is een gezellige plaats in de provincie Zeeland. Op korte afstand zijn er veel faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij vind je in de directe omgeving een mooi en rustig natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 23.906 woningen (60,8% koopwoning, 38,8% huurwoningen). De huizenprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €321.374. Op deze informatieve website vind je het recente woningaanbod in Nieuw- en Sint Joosland, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Zeeland.
 • Het aanbod is heel divers met kleinere huizen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €201.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €321.374.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals sportclubs, openbaar vervoer, restaurants, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteMiddelburg
PlaatsNieuw- en Sint Joosland
Postcode4341
Netnummer0118 (+31118)
Inwoners (gemeente)48.822
Aantal huishoudens23.052
Aantal huishoudens met kinderen6.969
Gemiddelde huishoudensgrootte2,08
Aantal woningen23.906
Aantal koopwoningen16.632
Aantal huurwoningen7.274
Gemiddelde woonoppervlakte116 m2
Gemiddelde WOZ€201.000
Gemiddelde verkoopprijs€321.374
Gemiddeld gasverbruik1070 m3
Gemiddeld stroomverbruik2320 kWh

Woningaanbod Nieuw- en Sint Joosland mei 2024

Met onze woningzoeker verstrekken we de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Filter eenvoudig op bouwjaar, woningtype, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen extra details als woninglabel of de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Arnemuiden, Gapinge, Burgh-Haamstede, Noordwelle & Renesse.

woning-te-koop-nieuw--en-sint-joosland

Aanbod appartement kopen in Nieuw- en Sint Joosland

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 100 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 760 m3 gas en 1750 kWh stroom.

Rijtjeshuis Nieuw- en Sint Joosland

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 74 m2 en 122 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1070 kuub gas en tevens 2330 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Nieuw- en Sint Joosland is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 129 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2460 kWh elektriciteit & 1220 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Nieuw- en Sint Joosland

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 126 m2 – 149 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2780 kWh elektriciteit en 1270 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 en 204 m2.
 • Verwachting: er wordt 3390 elektra (kWh) + 1650 gas (m3)afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Nieuw- en Sint Joosland

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Nieuw- en Sint Joosland zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. A.d.h.v. het biedbedrag, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Nieuw- en Sint Joosland

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand tonen wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Nieuw- en Sint Joosland en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Nieuw- en Sint Joosland geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 en €2.700. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Nieuw- en Sint Joosland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuw- en Sint Joosland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Nieuw- en Sint Joosland

Deze maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Nieuw- en Sint Joosland en direct omgeving. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Rechtsbijstandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is een woning in Nieuw- en Sint Joosland kopen?

In deze gemeente Middelburg vind je ongeveer 23.906 woonhuizen. Hierbij spreken we van 16.632 (60,8%) koophuizen en 7.274 (38,8%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 116 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €201.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €321.374. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuw- en Sint Joosland. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Nieuw- en Sint Joosland?

Een woonobject in Middelburg kent een gem. verbruik van 1070 m3 per jaar aan gas en 2320 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (760 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1750 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1650 m3 per jaar aan gas en 3390 electriciteit (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Nieuw- en Sint Joosland passen duurzame producten zoals zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Nieuw- en Sint Joosland?

Deze buurt wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 48.822 mensen die we kunnen onderverdelen in 23.052 huishoudens. Er wonen 9.340 eenpersoonshuishoudens, 6.743 gezinnen zonder kinderen en 6.969 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,08 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Nieuw- en Sint Joosland?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Nieuw- en Sint Joosland laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.middelburg.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4339, 4341.

Plaats een reactie