Woning kopen Schipluiden

Een woning kopen in Schipluiden? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving zijn er voldoende faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarnaast is er vlakbij een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In totaal zijn er in deze gemeente 7.996 huizen (73,6% koopwoning, 26,4% huur). De huizenprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €428.303. Op deze informatieve website vind je het laatste woningaanbod in Schipluiden, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €356.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €428.303.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
PlaatsSchipluiden
Postcode2636
Netnummer015 (+3115)
Inwoners (gemeente)19.341
Aantal huishoudens7.832
Aantal huishoudens met kinderen3.222
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen7.996
Aantal koopwoningen6.164
Aantal huurwoningen1.832
Gemiddelde woonoppervlakte131 m2
Gemiddelde WOZ€356.000
Gemiddelde verkoopprijs€428.303
Gemiddeld gasverbruik1060 m3
Gemiddeld stroomverbruik3000 kWh

Woningaanbod Schipluiden mei 2024

In het overzicht hieronder vind je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Filter eenvoudig op bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, woningtype, aantal kamersen extra details als isolatie & aanwezigheid van parkeerplaats. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Pijnacker, Delfgauw, Nootdorp, Woubrugge & Zwammerdam.

woning-te-koop-schipluiden

Eigen appartement kopen in Schipluiden

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 99 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 660 m3 gas en doorgaans 2070 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Schipluiden

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 90 m2 – 116 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 930 kuub gas en +/- 2950 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Schipluiden is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 91 m2 & 129 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3030 kWh elektriciteit & 1110 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Schipluiden

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 132 m2 en 154 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3610 kWh stroom + 1420 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 & 198 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4530 elektriciteit (kWh) & 1940 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Schipluiden

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Schipluiden Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Aan de hand van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Schipluiden

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Schipluiden en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Schipluiden helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.900 – €3.100. In de tabel hieronder tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Schipluiden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schipluiden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Schipluiden

Deze maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Schipluiden en in de buurt. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Energielabel.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost nu een woning in Schipluiden kopen?

In deze gemeente Midden-Delfland zijn er 7.996 woonobjecten. Het gaat daarbij om 6.164 (73,6%) koophuizen en 1.832 (26,4%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 131 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €356.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €428.303. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Schipluiden. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Schipluiden?

Een huis in Midden-Delfland kent een gem. verbruik van 1060 m3 aan gas en 3000 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (660 m3 aan gas en 2070 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1940 m3 aan gas en 4530 kWh elektra). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Schipluiden passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Schipluiden?

Deze buurt wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 19.341 inwoners in 7.832 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.088 eenpersoonshuishoudens, 2.522 gezinnen zonder kinderen en 3.222 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,45 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Schipluiden?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Schipluiden bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.middendelfland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 2636.

Plaats een reactie