Woning kopen Bovensmilde

Snel een woning kopen in Bovensmilde? Het is een gezellige plaats in de provincie Drenthe. In deze levendige buurt heb je toegang tot diverse faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder geniet je hier ook van een bijzondere natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 14.413 woningen (69,5% koop, 30,4% huur). De gemiddelde woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €349.627. Op dit woningplatform bekijk je het woningaanbod in Bovensmilde, namen en adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Drenthe.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €225.000, de doorsnee verkoopprijs is €349.627.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, restaurants, scholen, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteMidden-Drenthe
PlaatsBovensmilde
Postcode9421
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)33.185
Aantal huishoudens14.485
Aantal huishoudens met kinderen4.849
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen14.413
Aantal koopwoningen12.755
Aantal huurwoningen1.658
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€225.000
Gemiddelde verkoopprijs€349.627
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Bovensmilde juli 2024

In het overzicht hieronder krijg je inzicht in alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals zuinigheid of aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Smilde, Appelscha, Drijber, Wijster of Spier.

woning-te-koop-bovensmilde

Eigen appartement kopen in Bovensmilde

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 90 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 830 m3 gas & 1910 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Bovensmilde

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 en 122 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1210 kuub gas en tevens 2270 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Bovensmilde is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 & 111 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2380 kWh elektriciteit + 1370 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Bovensmilde

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 121 m2 en 144 m2.
 • Verwachting: er wordt 2870 kWh stroom en 1360 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 en 199 m2.
 • Verwachting: er wordt 3710 stroom (kWh) + 1880 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Bovensmilde

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Bovensmilde Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, kosten koper, eigen middelen en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Bovensmilde

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Bovensmilde en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Bovensmilde helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.650 & €3.150. In de lijst hierna bekijk je adressen van financieel adviseurs in Bovensmilde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bovensmilde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Bovensmilde

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Bovensmilde en in de buurt. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Woonverzekeringen.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost nu een woning in Bovensmilde kopen?

In deze gemeente Midden-Drenthe vind je ongeveer 14.413 woonhuizen. Hierbij spreken we van 12.755 (69,5%) koopwoningen en 1.658 (30,4%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 144 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €225.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €349.627. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan er maar beperkt aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Bovensmilde. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Bovensmilde?

Een woonobject in Midden-Drenthe verbruikt qua energie gem. zo’n 1490 m3 gas voor verwarming en warm water en 2970 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (830 kuub gas p/jaar en 1910 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1880 kuub aardgas en 3710 stroom (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Bovensmilde passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Bovensmilde?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 33.185 personen in 14.485 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 4.384 eenpersoonshuishoudens, 5.252 huishoudens zonder kinderen en 4.849 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,26 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Bovensmilde?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Bovensmilde laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.middendrenthe.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9420, 9421, 9422.

Plaats een reactie