Woning kopen Drijber

Van plan om een woning te kopen in Drijber? Het is een heerlijke plek in de provincie Drenthe. In deze levendige buurt zijn er uiteenlopende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens kan je hier genieten van een bijzondere natuur voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 14.413 huizen (69,5% koophuis, 30,4% huurhuis). De prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €349.627. Op dit woningplatform tonen wij het beschikbare woningaanbod in Drijber, gegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Drenthe.
 • Je vind hier zowel bovenwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €225.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €349.627.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals restaurants, sportclubs, openbaar vervoer, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteMidden-Drenthe
PlaatsDrijber
Postcode9419
Netnummer0593 (+31593)
Inwoners (gemeente)33.185
Aantal huishoudens14.485
Aantal huishoudens met kinderen4.849
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen14.413
Aantal koopwoningen12.755
Aantal huurwoningen1.658
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€225.000
Gemiddelde verkoopprijs€349.627
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Drijber mei 2024

In deze lijst verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Maak een selectie aan de hand van woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, liggingen relevante factoren als CV-ketel of mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Bovensmilde, Smilde, Wijster, Spier en Oranje.

woning-te-koop-drijber

Aanbod appartement kopen in Drijber

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 93 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 830 m3 gas en doorgaans 1910 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Drijber

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 & 119 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1210 kuub gas en doorgaans 2270 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Drijber is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 90 m2 en 126 m2.
 • Schatting: er wordt 2380 kWh elektra en 1370 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Drijber

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 121 m2 – 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2870 kWh elektra + 1360 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 155 m2 & 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3710 elektriciteit (kWh) + 1880 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Drijber

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Drijber zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering rond te maken. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Drijber

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van verschillende thema’s. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand tonen wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Drijber en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Drijber geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 & €2.950. In de tabel hieronder bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Drijber.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Drijber. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Drijber

In mei 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Drijber en in de buurt. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Glasvezel vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is een woning in Drijber kopen?

In de hele gemeente Midden-Drenthe vind je ongeveer 14.413 woonhuizen. Het gaat daarbij om 12.755 (69,5%) koopwoningen en 1.658 (30,4%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 144 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €225.000 en de gem. verkoopprijs is €349.627. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Drijber. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Drijber?

Een woonobject in Midden-Drenthe verbruikt gemiddeld 1490 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2970 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (830 m3 gas en 1910 stroom (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1880 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3710 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Drijber passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Drijber?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 33.185 inwoners in 14.485 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 4.384 eenpersoonshuishoudens, 5.252 gezinnen zonder kinderen en 4.849 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,26 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Nu komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Drijber?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Drijber bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.middendrenthe.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9419.

Plaats een reactie