Woning kopen Spier

Wil je een woning kopen in Spier? Het is een heerlijke plek in de provincie Drenthe. Op korte afstand zijn er meerdere faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop ontdek je hier een prachtige natuur voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 14.413 huizen (69,5% koophuis, 30,4% huur). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €349.627. Op dit huizenplatform bieden wij het recente woningaanbod in Spier, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Drenthe.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleine appartementen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €225.000, de gemiddelde woningprijs is €349.627.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals natuurgebieden, restaurants, openbaar vervoer, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteMidden-Drenthe
PlaatsSpier
Postcode9417
Netnummer0593 (+31593)
Inwoners (gemeente)33.185
Aantal huishoudens14.485
Aantal huishoudens met kinderen4.849
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen14.413
Aantal koopwoningen12.755
Aantal huurwoningen1.658
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€225.000
Gemiddelde verkoopprijs€349.627
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Spier april 2024

Met onze huizenzoeker vind je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtypeen relevante factoren als duurzaamheid & parkeeropties. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook huizen te koop in Wijster, Drijber, Oranje, Hijken en Hooghalen.

woning-te-koop-spier

Appartement kopen in Spier

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 101 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 830 m3 gas en 1910 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Spier

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 109 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1210 kuub gas en gem. 2270 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Spier is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 112 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2380 kWh stroom & 1370 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Spier

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 135 m2 & 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2870 kWh elektra + 1360 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 & 201 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3710 elektriciteit (kWh) + 1880 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Spier

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Spier Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis definitief te regelen. A.d.h.v. het bod, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Spier

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Spier en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Spier geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 – €3.100. In de lijst hierna tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Spier.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Spier. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Spier

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Spier en omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Alles in pakket vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Spier kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Midden-Drenthe vind je ongeveer 14.413 woonobjecten. Dit zijn 12.755 (69,5%) koophuizen en 1.658 (30,4%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 144 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €225.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €349.627. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Spier. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Spier?

Een woning in Midden-Drenthe kent een gem. verbruik van 1490 m3 gas voor verwarming en warm water en 2970 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (830 m3 aan gas en 1910 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1880 kuub gas en 3710 elektra (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Spier passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Spier?

Dit gebied wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 33.185 mensen in 14.485 gezinnen. Hier wonen 4.384 eenpersoonshuishoudens, 5.252 gezinnen zonder kinderen en 4.849 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,26 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Spier?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Spier zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.middendrenthe.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9417.

Plaats een reactie