Woning kopen Wijster

Jouw ideale woning kopen in Wijster? Het is een geweldige plek in de provincie Drenthe. In de regio heb je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 14.413 huizen (69,5% koophuis, 30,4% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €349.627. Op dit huizenplatform bieden wij het woningaanbod in Wijster, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Drenthe.
 • Je vindt hier een goede mix van tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €225.000, de gemiddelde verkoopprijs is €349.627.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, scholen, kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteMidden-Drenthe
PlaatsWijster
Postcode9418
Netnummer0593 (+31593)
Inwoners (gemeente)33.185
Aantal huishoudens14.485
Aantal huishoudens met kinderen4.849
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen14.413
Aantal koopwoningen12.755
Aantal huurwoningen1.658
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€225.000
Gemiddelde verkoopprijs€349.627
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Wijster februari 2024

Hieronder verstrekken we alle huizen die te koop staan in februari 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, aantal kamers, vraagprijsen relevante factoren als verwarming of parkeeropties. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Drijber, Bovensmilde, Spier, Oranje & Hijken.

woning-te-koop-wijster

Studio of appartement kopen in Wijster

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 – 100 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas & 1910 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Wijster

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 89 m2 en 117 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1210 kuub gas en +/- 2270 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Wijster is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 84 m2 – 128 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2380 kWh stroom & 1370 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Wijster

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 134 m2 – 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2870 kWh elektra en 1360 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 en 190 m2.
 • Verwachting: er wordt 3710 elektriciteit (kWh) & 1880 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Wijster

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat je weet wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Wijster Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Door middel van het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Wijster

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand tref je adressen van taxatie experts en makelaars in Wijster en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Wijster geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 & €2.950. In onderstaande lijst tref je gegevens van financieel adviseurs in Wijster.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wijster. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Wijster

De afgelopen tijd (februari 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Wijster en in de buurt. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Internet en TV vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Wijster kopen?

In de buurt van de gemeente Midden-Drenthe zijn er 14.413 huizen. Er zijn 12.755 (69,5%) koopwoningen en 1.658 (30,4%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 144 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €225.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €349.627. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wijster. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Wijster?

Een woonobject in Midden-Drenthe heeft een verbruik van gemiddeld 1490 m3 aan gas en 2970 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (830 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1910 stroom (kWh). Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1880 m3 gas voor verwarming en warm water en 3710 elektra (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Wijster passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Wijster?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 33.185 mensen in 14.485 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 4.384 eenpersoonshuishoudens, 5.252 huishoudens zonder kinderen en 4.849 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,26 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Daarna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Wijster?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Wijster laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.middendrenthe.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 9418.

Plaats een reactie