Woning kopen Bruntinge

Alles weten over woning kopen in Bruntinge? Het is een heerlijke plek in de provincie Drenthe. In de regio zijn er uiteenlopende faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er in totaal 14.413 huizen (69,5% koop, 30,4% huur). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €349.627. Op dit woningportaal bekijk je het recente woningaanbod in Bruntinge, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Drenthe.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €225.000, de basis verkoopprijs is €349.627.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteMidden-Drenthe
PlaatsBruntinge
Postcode9435
Netnummer0593 (+31593)
Inwoners (gemeente)33.185
Aantal huishoudens14.485
Aantal huishoudens met kinderen4.849
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen14.413
Aantal koopwoningen12.755
Aantal huurwoningen1.658
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€225.000
Gemiddelde verkoopprijs€349.627
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Bruntinge april 2024

In onderstaande weergave ontdek je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Zoek op aantal kamers, woningtype, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, liggingen additionele aspecten als verwarming en mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Mantinge, Balinge, Eursinge, Zwiggelte of Zuidveld.

woning-te-koop-bruntinge

Appartementen te koop Bruntinge

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 & 94 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 830 m3 gas & 1910 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Bruntinge

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 73 m2 – 115 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1210 kuub gas en 2270 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Bruntinge is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 en 117 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2380 kWh elektra + 1370 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Bruntinge

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 130 m2 en 143 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2870 kWh stroom & 1360 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 & 195 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3710 elektra (kWh) & 1880 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Bruntinge

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Bruntinge Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis rond te maken. A.d.h.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Bruntinge

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder tonen wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Bruntinge en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Bruntinge geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.200 & €3.300. In het schema hier bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Bruntinge.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bruntinge. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Bruntinge

Afgelopen maand (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Bruntinge en omgeving. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Koopwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost nu een woning in Bruntinge kopen?

In en rondom de gemeente Midden-Drenthe zijn er ruim 14.413 huizen. Het gaat daarbij om 12.755 (69,5%) koopwoningen en 1.658 (30,4%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 144 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €225.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €349.627. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bruntinge. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Bruntinge?

Een huis in Midden-Drenthe verbruikt qua energie gem. zo’n 1490 kuub aardgas en 2970 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (830 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1910 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1880 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3710 kWh elektra). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Bruntinge passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Bruntinge?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 33.185 personen die we kunnen onderverdelen in 14.485 verschillende huishoudens. Het gaat om 4.384 eenpersoonshuishoudens, 5.252 gezinnen zonder kinderen en 4.849 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,26 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Hierna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Bruntinge?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Bruntinge bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.middendrenthe.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9435.

Plaats een reactie