Woning kopen Balinge

Een woning kopen in Balinge? Het is een erg populaire plek in de provincie Drenthe. In de regio zijn er verschillende voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarnaast vind je hier een park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er in totaal 14.413 woningen (69,5% koopwoning, 30,4% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €349.627. Op Woningassistent.nl bieden wij het woningaanbod in Balinge, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Drenthe.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €225.000, de doorsnee verkoopprijs is €349.627.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals restaurants, scholen, natuurgebieden, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteMidden-Drenthe
PlaatsBalinge
Postcode9437
Netnummer0593 (+31593)
Inwoners (gemeente)33.185
Aantal huishoudens14.485
Aantal huishoudens met kinderen4.849
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen14.413
Aantal koopwoningen12.755
Aantal huurwoningen1.658
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€225.000
Gemiddelde verkoopprijs€349.627
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Balinge april 2024

Met onze woningzoeker bieden we het actuele woningaanbod van april 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, woningtypeen andere eigenschappen zoals energieneutraal en de aanwezigheid van een kelder. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het woningaanbod Garminge, Witteveen, Mantinge, Bruntinge of Eursinge.

woning-te-koop-balinge

Appartementen te koop Balinge

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 – 100 m2.
 • Het energiegebruik is circa 830 m3 gas en doorgaans 1910 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Balinge

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 74 m2 & 123 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1210 kuub gas en +/- 2270 kWh stroom.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Balinge is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 131 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2380 kWh stroom & 1370 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Balinge

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 127 m2 & 140 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2870 kWh stroom + 1360 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 en 201 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3710 elektriciteit (kWh) & 1880 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Balinge

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Balinge Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. Op basis van de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Balinge

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand vind je gegevens van taxateurs en makelaars in Balinge en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Balinge helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.500 – €2.500. In het schema hier check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Balinge.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Balinge. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Balinge

Recent (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Balinge en daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Nieuwbouw.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost gemiddeld een woning in Balinge kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Midden-Drenthe zijn er 14.413 woonobjecten. Er zijn 12.755 (69,5%) koophuizen en 1.658 (30,4%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 144 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €225.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €349.627. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Balinge. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Balinge?

Een huishouden in Midden-Drenthe verbruikt gemiddeld 1490 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2970 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (830 m3 gas voor verwarming en warm water en 1910 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1880 kuub gas p/jaar en 3710 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Balinge passen duurzame oplossingen als zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Balinge?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 33.185 mensen die we kunnen onderverdelen in 14.485 gezinnen. Wat meer specifiek: 4.384 eenpersoonshuishoudens, 5.252 huishoudens zonder kinderen en 4.849 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,26 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de koopakte en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Balinge?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Balinge zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.middendrenthe.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 9437.

Plaats een reactie