Woning kopen Zuidveld

Jouw volgende woning kopen in Zuidveld? Het is een erg populaire plek in de provincie Drenthe. In de nabije omgeving bestaan er veel dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Daarnaast kan je hier genieten van een prachtige natuur voor wandelingen en fietstochten. De gemeente herbergt in totaal 14.413 huizen (69,5% koop, 30,4% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €349.627. Op deze informatieve website bieden wij het woningaanbod in Zuidveld, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Drenthe.
 • Er is een mix van kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €225.000, de gemiddelde woningprijs is €349.627.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteMidden-Drenthe
PlaatsZuidveld
Postcode9432
Netnummer0593 (+31593)
Inwoners (gemeente)33.185
Aantal huishoudens14.485
Aantal huishoudens met kinderen4.849
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen14.413
Aantal koopwoningen12.755
Aantal huurwoningen1.658
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€225.000
Gemiddelde verkoopprijs€349.627
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Zuidveld februari 2024

Onderstaand blader je door alle huizen die deze maand (februari 2024) te koop staan. Zoek op perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijsen andere eigenschappen zoals zuinigheid & en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Zwiggelte, Eursinge, Westerbork, Hoogersmilde & Appelscha.

woning-te-koop-zuidveld

Appartementen te koop Zuidveld

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 830 m3 gas & 1910 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Zuidveld

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 75 m2 en 114 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1210 kuub gas en +/- 2270 kWh stroom.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Zuidveld is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 128 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2380 kWh stroom & 1370 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Zuidveld

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 130 m2 & 143 m2.
 • Verwachting: er wordt 2870 kWh elektra & 1360 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 – 194 m2.
 • Verwachting: er wordt 3710 elektra (kWh) + 1880 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Zuidveld

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je weet wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Zuidveld zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan wordt de koopakte opgesteld. Neem goed door of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. D.m.v. koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Zuidveld

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder tref je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Zuidveld en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Zuidveld geeft je natuurlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.800 & €2.700. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Zuidveld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zuidveld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Zuidveld

Afgelopen maand (februari 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Zuidveld en daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Rechtsbijstandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is gemiddeld een woning in Zuidveld kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Midden-Drenthe vinden we circa 14.413 woonobjecten. Hierbij spreken we van 12.755 (69,5%) koopwoningen en 1.658 (30,4%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 144 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €225.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €349.627. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zuidveld. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Zuidveld?

Een woonobject in Midden-Drenthe verbruikt qua energie gem. zo’n 1490 m3 gas en 2970 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (830 kuub aardgas en 1910 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1880 m3 aan gas en 3710 kWh elektra). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Zuidveld passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Zuidveld?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 33.185 inwoners in 14.485 huishoudens. Hier wonen 4.384 eenpersoonshuishoudens, 5.252 families zonder kinderen en 4.849 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,26 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Zuidveld?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Zuidveld laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.middendrenthe.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9432.

Plaats een reactie