Woning kopen Mantinge

Snel een woning kopen in Mantinge? Het is een heerlijke plek in de provincie Drenthe. Op korte afstand zijn er allerhande faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarbij vind je hier een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er 14.413 woningen (69,5% koophuis, 30,4% huurhuizen). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €349.627. Op dit huizenplatform ontdek je het beschikbare woningaanbod in Mantinge, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Drenthe.
 • Je vindt hier een goede mix van bovenwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €225.000, de doorsnee verkoopprijs is €349.627.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals restaurants, winkels, natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteMidden-Drenthe
PlaatsMantinge
Postcode9436
Netnummer0593 (+31593)
Inwoners (gemeente)33.185
Aantal huishoudens14.485
Aantal huishoudens met kinderen4.849
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen14.413
Aantal koopwoningen12.755
Aantal huurwoningen1.658
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€225.000
Gemiddelde verkoopprijs€349.627
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Mantinge mei 2024

Met onze woningzoeker bekijk je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Selecteer op woonoppervlakte, ligging, vraagprijs, woningtype, aantal kamers, bouwjaaren relevante factoren als energieneutraal en mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Balinge, Garminge, Bruntinge, Eursinge en Zwiggelte.

woning-te-koop-mantinge

Studio of appartement kopen in Mantinge

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 65 m2 & 91 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 830 m3 gas en doorgaans 1910 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Mantinge

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 en 123 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1210 kuub gas en +/- 2270 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Mantinge is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 87 m2 & 121 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2380 kWh elektriciteit en 1370 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Mantinge

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 120 m2 en 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2870 kWh elektra & 1360 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 149 m2 & 204 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3710 elektriciteit (kWh) en 1880 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Mantinge

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Mantinge Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. D.m.v. het bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen geld en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Mantinge

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder bieden wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Mantinge en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Mantinge helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 – €3.250. In de volgende weergave verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Mantinge.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Mantinge. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Mantinge

Recent (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Mantinge en direct omgeving. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Huurwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Mantinge kopen?

In de buurt van de gemeente Midden-Drenthe zijn er 14.413 huizen. Dit zijn 12.755 (69,5%) koophuizen en 1.658 (30,4%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 144 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €225.000 en de gem. verkoopprijs is €349.627. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Mantinge. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Mantinge?

Een woning in Midden-Drenthe verbruikt qua energie gem. zo’n 1490 kuub gas en 2970 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (830 m3 gas voor verwarming en warm water en 1910 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1880 m3 per jaar aan gas en 3710 elektra (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Mantinge passen duurzame producten zoals zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Mantinge?

Deze buurt wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 33.185 inwoners in 14.485 verschillende gezinnen. Dit zijn 4.384 eenpersoonshuishoudens, 5.252 gezinnen zonder kinderen en 4.849 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,26 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Mantinge?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Mantinge bouwen of laten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.middendrenthe.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9436.

Plaats een reactie