Woning kopen Zwiggelte

Van plan om een woning te kopen in Zwiggelte? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Drenthe. In en rondom deze plek vind je meerdere voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 14.413 huizen (69,5% koop, 30,4% huur). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €349.627. Op dit huizenportaal ontdek je het recente woningaanbod in Zwiggelte, gegevens van makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Drenthe.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €225.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €349.627.
 • In de regio vind je volop opties zoals scholen, winkels, kinderopvang, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteMidden-Drenthe
PlaatsZwiggelte
Postcode9433
Netnummer0593 (+31593)
Inwoners (gemeente)33.185
Aantal huishoudens14.485
Aantal huishoudens met kinderen4.849
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen14.413
Aantal koopwoningen12.755
Aantal huurwoningen1.658
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€225.000
Gemiddelde verkoopprijs€349.627
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Zwiggelte juni 2024

In deze lijst ontdek je het actuele woningaanbod van juni 2024. Kies op basis van perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, aantal kamersen relevante factoren als CV-ketel of rolstoelvriendelijk. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Eursinge, Bruntinge, Zuidveld, Westerbork of Hoogersmilde.

woning-te-koop-zwiggelte

Een appartement kopen in Zwiggelte

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 100 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 830 m3 gas en doorgaans 1910 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Zwiggelte

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 82 m2 en 122 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1210 kuub gas en +/- 2270 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Zwiggelte is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 119 m2.
 • Schatting: er wordt 2380 kWh stroom en 1370 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Zwiggelte

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 121 m2 en 153 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2870 kWh elektriciteit en 1360 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 en 197 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3710 elektriciteit (kWh) en 1880 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Zwiggelte

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer je weet wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Zwiggelte Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding komt tot stand door de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van de woning te bevestigen. Gebaseerd op het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Zwiggelte

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand tonen wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Zwiggelte en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Zwiggelte geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 & €2.950. In het schema hier vind je gegevens van financieel adviseurs in Zwiggelte.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zwiggelte. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Zwiggelte

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Zwiggelte en omliggende plekken. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Overlijdensrisicoverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Zwiggelte kopen?

In de buurt van de gemeente Midden-Drenthe bestaan er circa 14.413 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 12.755 (69,5%) koopwoningen en 1.658 (30,4%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 144 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €225.000 en de gem. verkoopprijs is €349.627. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Zwiggelte. Woning zijn vaak snel verkocht en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Zwiggelte?

Een huis in Midden-Drenthe kent een gem. verbruik van 1490 m3 gas voor verwarming en warm water en 2970 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (830 m3 aan gas en 1910 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1880 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3710 elektra (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Zwiggelte passen duurzame producten zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Zwiggelte?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 33.185 mensen in 14.485 huishoudens. Het gaat om 4.384 eenpersoonshuishoudens, 5.252 huishoudens zonder kinderen en 4.849 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,26 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of social media. In de volgende stap moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Zwiggelte?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Zwiggelte plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.middendrenthe.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 9433.

Plaats een reactie