Woning kopen Eursinge

Alles weten over woning kopen in Eursinge? Het is een gezellige plaats in de provincie Drenthe. In de nabije buurt vind je voldoende faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij kan je hier genieten van een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 14.413 woningen (69,5% koop, 30,4% huurwoning). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €349.627. Op dit huizenportaal bieden wij het woningaanbod in Eursinge, adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Drenthe.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €225.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €349.627.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals winkels, kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteMidden-Drenthe
PlaatsEursinge
Postcode9434
Netnummer0593 (+31593)
Inwoners (gemeente)33.185
Aantal huishoudens14.485
Aantal huishoudens met kinderen4.849
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen14.413
Aantal koopwoningen12.755
Aantal huurwoningen1.658
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€225.000
Gemiddelde verkoopprijs€349.627
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Eursinge maart 2024

Met onze huizenzoeker check je alle woningen die in maart 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, liggingen andere eigenschappen zoals zuinigheid & mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Bruntinge, Mantinge, Zwiggelte, Zuidveld en Westerbork.

woning-te-koop-eursinge

Eigen appartement kopen in Eursinge

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Wat wel geldt: het is allemaal wat kleiner, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 103 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en gem. 1910 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Eursinge

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 – 121 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1210 kuub gas en 2270 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Eursinge is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 85 m2 & 116 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2380 kWh elektriciteit + 1370 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Eursinge

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 122 m2 – 153 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2870 kWh elektriciteit & 1360 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 140 m2 en 196 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3710 stroom (kWh) & 1880 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Eursinge

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je weet wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Eursinge Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering af te handelen. Gebaseerd op koopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en directe verbouwkosten wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Eursinge

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Eursinge en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Eursinge geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 & €3.150. In de lijst hierna vind je gegevens van financieel adviseurs in Eursinge.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eursinge. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Eursinge

Recent (maart 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave doorzoek je onlangs verkochte woningen in Eursinge en direct omgeving. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Eursinge kopen?

In de gemeente Midden-Drenthe zijn er 14.413 woonobjecten. Hierbij spreken we van 12.755 (69,5%) koophuizen en 1.658 (30,4%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 144 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €225.000 en de gem. marktprijs is €349.627. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Eursinge. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Eursinge?

Een woning in Midden-Drenthe heeft een verbruik van gemiddeld 1490 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2970 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (830 kuub aardgas en 1910 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1880 m3 per jaar aan gas en 3710 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Eursinge passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Eursinge?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 33.185 inwoners in 14.485 huishoudens. Dit zijn 4.384 eenpersoonshuishoudens, 5.252 huishoudens zonder kinderen en 4.849 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,26 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Eursinge?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Eursinge laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.middendrenthe.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 9434.

Plaats een reactie