Woning kopen Hooghalen

Wil je een woning kopen in Hooghalen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Drenthe. In de nabije buurt bestaan er voldoende voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Ook tref je hier een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente herbergt in totaal 14.413 huizen (69,5% koopwoning, 30,4% huur, particulier en woningcorporaties). De woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €349.627. Op dit woningplatform vind je het laatste woningaanbod in Hooghalen, adresgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Drenthe.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €225.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €349.627.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, scholen, sportclubs, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteMidden-Drenthe
PlaatsHooghalen
Postcode9414
Netnummer0593 (+31593)
Inwoners (gemeente)33.185
Aantal huishoudens14.485
Aantal huishoudens met kinderen4.849
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen14.413
Aantal koopwoningen12.755
Aantal huurwoningen1.658
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€225.000
Gemiddelde verkoopprijs€349.627
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Hooghalen mei 2024

In ons overzicht bekijk je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, ligging, aantal kamers, woningtypeen additionele aspecten als energieneutraal & en de aanwezigheid van een tuin. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Hijken, Oranje, Beilen, Loon of De Wilp.

woning-te-koop-hooghalen

Appartementen te koop Hooghalen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 & 95 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 830 m3 gas en gem. 1910 kWh stroom.

Rijtjeshuis Hooghalen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 79 m2 en 122 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1210 kuub gas en 2270 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Hooghalen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 91 m2 & 116 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2380 kWh elektra en 1370 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Hooghalen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 134 m2 & 152 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2870 kWh stroom + 1360 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 144 m2 – 205 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3710 elektra (kWh) & 1880 gas (m3)afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Hooghalen

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Hooghalen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Loop na of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis definitief te regelen. Aan de hand van het biedbedrag, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Hooghalen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand tonen wij adressen van taxatie experts en makelaars in Hooghalen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Hooghalen helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.350 & €2.550. In de tabel hieronder vind je adressen van financieel adviseurs in Hooghalen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hooghalen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Hooghalen

In mei 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Hooghalen en direct omgeving. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Abonnementen vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Hooghalen kopen?

In de buurt van de gemeente Midden-Drenthe bestaan er circa 14.413 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 12.755 (69,5%) koopwoningen en 1.658 (30,4%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 144 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €225.000 en de gem. marktprijs is €349.627. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hooghalen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Hooghalen?

Een woonobject in Midden-Drenthe verbruikt gemiddeld 1490 kuub gas en 2970 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (830 m3 aan gas en 1910 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1880 m3 per jaar aan gas en 3710 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Hooghalen passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Hooghalen?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 33.185 inwoners in 14.485 verschillende huishoudens. Het gaat om 4.384 eenpersoonshuishoudens, 5.252 gezinnen zonder kinderen en 4.849 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,26 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Hooghalen?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Hooghalen laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.middendrenthe.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 9414.

Plaats een reactie