Woning kopen Beilen

Wil je een woning kopen in Beilen? Het is een heerlijke plek in de provincie Drenthe. In de nabije omgeving bestaan er meerdere voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarnaast vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden waar je helemaal tot rust kunt komen. In totaal zijn er in deze gemeente 14.413 huizen (69,5% koopwoning, 30,4% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €349.627. Op dit woningplatform bekijk je het huidige woningaanbod in Beilen, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Drenthe.
 • Je vindt hier een goede mix van kleinere huizen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €225.000, de gemiddelde huizenprijs is €349.627.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteMidden-Drenthe
PlaatsBeilen
Postcode9411
Netnummer0593 (+31593)
Inwoners (gemeente)33.185
Aantal huishoudens14.485
Aantal huishoudens met kinderen4.849
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen14.413
Aantal koopwoningen12.755
Aantal huurwoningen1.658
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€225.000
Gemiddelde verkoopprijs€349.627
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Beilen april 2024

In het overzicht hieronder krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in april 2024. Filter eenvoudig op aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, liggingen meer onderwerpen zoals verwarming & de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Hooghalen, Hijken, Loon, De Wilp of Jonkersvaart.

woning-te-koop-beilen

Appartement kopen in Beilen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers hebben weinig stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 104 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 830 m3 gas + 1910 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Beilen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 119 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1210 kuub gas en daarbij 2270 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Beilen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 130 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2380 kWh elektriciteit + 1370 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Beilen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 129 m2 en 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 2870 kWh elektra + 1360 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 – 193 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3710 stroom (kWh) + 1880 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Beilen

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Beilen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. D.m.v. het bod, kosten koper, eigen geld en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Beilen

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel bekijk je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Beilen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Beilen geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 – €2.500. In de volgende weergave bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Beilen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Beilen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Beilen

Afgelopen maand (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Beilen en omliggende plekken. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Overdrachtsbelasting.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Beilen kopen?

In deze gemeente Midden-Drenthe vinden we circa 14.413 woningen. Het gaat om 12.755 (69,5%) koopwoningen en 1.658 (30,4%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 144 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €225.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €349.627. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Beilen. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Beilen?

Een woning in Midden-Drenthe heeft een verbruik van gemiddeld 1490 kuub aardgas en 2970 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (830 kuub gas p/jaar en 1910 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1880 kuub aardgas en 3710 kWh stroom). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Beilen passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Beilen?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 33.185 personen in 14.485 gezinnen. Dit zijn 4.384 eenpersoonshuishoudens, 5.252 huishoudens zonder kinderen en 4.849 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,26 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Beilen?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Beilen laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.middendrenthe.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 9410, 9411, 9412, 9413.

Plaats een reactie