Woning kopen Garminge

Snel een woning kopen in Garminge? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Drenthe. Op korte afstand zijn er veel dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Tevens is er vlakbij een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 14.413 huizen (69,5% koopwoning, 30,4% huur). De woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €349.627. Op Woningassistent.nl bieden wij het huidige woningaanbod in Garminge, gegevens van makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Drenthe.
 • Er is een mix van bovenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €225.000, de gemiddelde woningprijs is €349.627.
 • In de regio vind je volop opties zoals kinderopvang, scholen, winkels, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteMidden-Drenthe
PlaatsGarminge
Postcode9438
Netnummer0593 (+31593)
Inwoners (gemeente)33.185
Aantal huishoudens14.485
Aantal huishoudens met kinderen4.849
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen14.413
Aantal koopwoningen12.755
Aantal huurwoningen1.658
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€225.000
Gemiddelde verkoopprijs€349.627
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Garminge februari 2024

In het overzicht hieronder bekijk je optionele koophuizen die in februari 2024 worden verkocht. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, woningtype, bouwjaar, ligging, vraagprijs, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als verwarming en de aanwezigheid van een kelder. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook woningen die te koop staan in Witteveen, Orvelte, Balinge, Mantinge & Bruntinge.

woning-te-koop-garminge

Appartement kopen in Garminge

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de regel gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 – 103 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 830 m3 gas en tevens 1910 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Garminge

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 112 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1210 kuub gas + 2270 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Garminge is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 131 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2380 kWh elektra + 1370 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Garminge

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 126 m2 en 145 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2870 kWh elektriciteit & 1360 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 en 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3710 elektra (kWh) + 1880 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Garminge

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra hij berekend heeft wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Garminge Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding komt tot stand door de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. Op basis van het biedbedrag, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en directe verbouwkosten calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Garminge

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een huis inschat door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder tonen wij gegevens van taxatie experts en makelaars in Garminge en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Garminge geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 & €2.500. In de tabel hieronder vind je gegevens van financieel adviseurs in Garminge.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Garminge. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Garminge

Deze maand (februari 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Garminge en in de buurt. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Bedrijfspand.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Garminge kopen?

In de gemeente Midden-Drenthe vind je ongeveer 14.413 woonhuizen. Het gaat om 12.755 (69,5%) koophuizen en 1.658 (30,4%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 144 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €225.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €349.627. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit betekent dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Garminge. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Garminge?

Een woning in Midden-Drenthe kent een gem. verbruik van 1490 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2970 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 m3 gas voor verwarming en warm water en 1910 elektra (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1880 kuub aardgas en 3710 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Garminge passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Garminge?

Deze regio wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 33.185 mensen in 14.485 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 4.384 eenpersoonshuishoudens, 5.252 huishoudens zonder kinderen en 4.849 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,26 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hierna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Garminge?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Garminge laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.middendrenthe.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9438.

Plaats een reactie