Woning kopen Hellum

Alles weten over woning kopen in Hellum? Het is een gezellige plaats in de provincie Groningen. In de nabije omgeving zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Tevens geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 28.154 woningen (62,1% koophuis, 37,6% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €282.704. Op dit woningportaal bekijk je het nieuwe woningaanbod in Hellum, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Groningen.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €172.000, de gemiddelde woningprijs is €282.704.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals scholen, openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteMidden-Groningen
PlaatsHellum
Postcode9627
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)60.797
Aantal huishoudens27.754
Aantal huishoudens met kinderen9.045
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen28.154
Aantal koopwoningen22.281
Aantal huurwoningen5.873
Gemiddelde woonoppervlakte138 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€282.704
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Hellum maart 2024

Onderstaand blader je door de beschikbare koopwoningen in maart 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaaren relevante factoren als duurzaamheid & en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Siddeburen, Steendam, Schildwolde, Overschild & Luddeweer.

woning-te-koop-hellum

Eigen appartement kopen in Hellum

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 98 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 850 m3 gas en gem. 1940 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Hellum

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 78 m2 & 110 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1250 kuub gas + 2460 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Hellum is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 124 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2560 kWh elektra en 1410 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Hellum

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 126 m2 – 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 2710 kWh elektra + 1390 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 147 m2 – 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3450 elektra (kWh) + 1890 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Hellum

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer hij berekend heeft wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Hellum Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding komt tot stand door de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning definitief te regelen. Aan de hand van woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Hellum

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel vind je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Hellum en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Hellum helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.950 & €2.750. In de volgende weergave tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Hellum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hellum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Hellum

Recent (maart 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Hellum en net daarbuiten. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Halfvrijstaande woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Hellum kopen?

In de hele gemeente Midden-Groningen vinden we circa 28.154 huizen. We maken onderscheid tussen 22.281 (62,1%) koopwoningen en 5.873 (37,6%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 138 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €172.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €282.704. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hellum. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Hellum?

Een woonhuis in Midden-Groningen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1420 m3 per jaar aan gas en 2740 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (850 m3 aan gas en 1940 elektra (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1890 m3 gas en 3450 elektra (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Hellum passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Hellum?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In de gemeente leven 60.797 personen in 27.754 verschillende gezinnen. Er wonen 9.620 eenpersoonshuishoudens, 9.089 families zonder kinderen en 9.045 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,15 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Hellum?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Hellum plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.midden-groningen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9627.

Plaats een reactie