Woning kopen Siddeburen

Ga je een woning kopen in Siddeburen? Het is een gezellige plaats in de provincie Groningen. In deze levendige buurt vind je meerdere faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens tref je hier een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In totaal zijn er in deze gemeente 28.154 huizen (62,1% koopwoning, 37,6% huur, particulier en woningcorporaties). De koopsom van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €282.704. Op dit woningplatform tonen wij het laatste woningaanbod in Siddeburen, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Groningen.
 • Je hebt de keuze uit bovenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €172.000, de basis verkoopprijs is €282.704.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals restaurants, scholen, sportclubs, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteMidden-Groningen
PlaatsSiddeburen
Postcode9628
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)60.797
Aantal huishoudens27.754
Aantal huishoudens met kinderen9.045
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen28.154
Aantal koopwoningen22.281
Aantal huurwoningen5.873
Gemiddelde woonoppervlakte138 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€282.704
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Siddeburen april 2024

Bijgaand verstrekken we het actuele woningaanbod van april 2024. Zoek op ligging, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals CV-ketel of aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Steendam, Borgercompagnie, Hellum, Schildwolde & Overschild.

woning-te-koop-siddeburen

Appartement kopen in Siddeburen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 100 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 850 m3 gas + 1940 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Siddeburen

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 107 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1250 kuub gas en 2460 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Siddeburen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 – 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2560 kWh stroom & 1410 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Siddeburen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 128 m2 & 140 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2710 kWh stroom + 1390 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 – 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3450 stroom (kWh) & 1890 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Siddeburen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je weet wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Siddeburen Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van de koop in orde te maken. A.d.h.v. woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Siddeburen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel tref je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Siddeburen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Siddeburen helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.550 & €3.050. In de lijst hierna bieden we adressen van financieel adviseurs in Siddeburen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Siddeburen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Siddeburen

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Siddeburen en daarbuiten. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Kamer.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Siddeburen kopen?

In de gemeente Midden-Groningen zijn er 28.154 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 22.281 (62,1%) koopwoningen en 5.873 (37,6%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 138 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €172.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €282.704. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat dat je niet veel te kiezen hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Siddeburen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Siddeburen?

Een woonhuis in Midden-Groningen verbruikt gemiddeld 1420 m3 aan gas en 2740 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (850 m3 gas voor verwarming en warm water en 1940 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1890 kuub gas en 3450 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Siddeburen passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Siddeburen?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 60.797 mensen in 27.754 gezinnen. Het betreft 9.620 eenpersoonshuishoudens, 9.089 gezinnen zonder kinderen en 9.045 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,15 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of social media. In de volgende stap zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Siddeburen?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Siddeburen bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.midden-groningen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 9628.

Plaats een reactie