Woning kopen Steendam

Snel een woning kopen in Steendam? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Groningen. In de regio bestaan er voldoende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij geniet je hier ook van een prachtige natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 28.154 huizen (62,1% koopwoning, 37,6% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €282.704. Op dit huizenplatform bekijk je het huidige woningaanbod in Steendam, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Groningen.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €172.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €282.704.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals restaurants, winkels, scholen, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteMidden-Groningen
PlaatsSteendam
Postcode9629
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)60.797
Aantal huishoudens27.754
Aantal huishoudens met kinderen9.045
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen28.154
Aantal koopwoningen22.281
Aantal huurwoningen5.873
Gemiddelde woonoppervlakte138 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€282.704
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Steendam mei 2024

Hieronder krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Zoek op perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, aantal kamers, bouwjaar, woningtypeen meer onderwerpen zoals CV-ketel en parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Borgercompagnie, Tripscompagnie, Siddeburen, Hellum of Schildwolde.

woning-te-koop-steendam

Aanbod appartement kopen in Steendam

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 & 98 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 850 m3 gas en gem. 1940 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Steendam

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 77 m2 – 118 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1250 kuub gas en tevens 2460 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Steendam is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 99 m2 en 127 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2560 kWh stroom & 1410 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Steendam

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 122 m2 – 154 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2710 kWh stroom & 1390 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 & 191 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3450 elektriciteit (kWh) + 1890 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Steendam

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Steendam Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. D.m.v. het biedbedrag, kosten koper (k.k.), eigen geld en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Steendam

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand tonen wij adressen van taxateurs en makelaars in Steendam en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Steendam geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.450 – €2.550. In de tabel hieronder bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Steendam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Steendam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Steendam

Deze maand (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Steendam en in de buurt. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Penthouse.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Steendam kopen?

In de gemeente Midden-Groningen vind je ongeveer 28.154 huizen. Je vindt hier circa 22.281 (62,1%) koophuizen en 5.873 (37,6%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 138 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €172.000 en de gem. verkoopprijs is €282.704. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Steendam. De doorlooptijd van een woning is kort en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Steendam?

Een woonobject in Midden-Groningen kent een gem. verbruik van 1420 kuub gas p/jaar en 2740 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (850 kuub aardgas en 1940 stroom (kWh). Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1890 m3 per jaar aan gas en 3450 elektra (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Steendam passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Steendam?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 60.797 personen in 27.754 verschillende huishoudens. Hier wonen 9.620 eenpersoonshuishoudens, 9.089 families zonder kinderen en 9.045 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,15 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Tevens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Steendam?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Steendam zetten. Neem contact op met de gemeente (www.midden-groningen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 9629.

Plaats een reactie