Woning kopen Schildwolde

Jouw ideale woning kopen in Schildwolde? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Groningen. In deze levendige buurt bestaan er verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Verder geniet je hier ook van een schitterende natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 28.154 huizen (62,1% koophuis, 37,6% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €282.704. Op dit huizenplatform tonen wij het nieuwe woningaanbod in Schildwolde, adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. tussenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €172.000, de gemiddelde verkoopprijs is €282.704.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals restaurants, sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteMidden-Groningen
PlaatsSchildwolde
Postcode9626
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)60.797
Aantal huishoudens27.754
Aantal huishoudens met kinderen9.045
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen28.154
Aantal koopwoningen22.281
Aantal huurwoningen5.873
Gemiddelde woonoppervlakte138 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€282.704
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Schildwolde juni 2024

In ons overzicht bekijk je het actuele woningaanbod van juni 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijsen additionele aspecten als zuinigheid & parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Hellum, Siddeburen, Overschild, Luddeweer en Lageland.

woning-te-koop-schildwolde

Appartementen te koop Schildwolde

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn vaak gunstig gelegen, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 850 m3 gas en tevens 1940 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Schildwolde

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 118 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1250 kuub gas en daarbij 2460 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Schildwolde is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 en 114 m2.
 • Schatting: er wordt 2560 kWh elektra en 1410 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Schildwolde

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 121 m2 & 149 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2710 kWh elektra & 1390 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 en 201 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3450 elektra (kWh) en 1890 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Schildwolde

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Schildwolde Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Op basis van het bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaardijen in Schildwolde

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder vind je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Schildwolde en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Schildwolde helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 – €3.200. In het schema hier check je adressen van financieel adviseurs in Schildwolde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schildwolde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Schildwolde

Deze maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Schildwolde en direct omgeving. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Vrijstaande woning .

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Schildwolde kopen?

In de hele gemeente Midden-Groningen zijn er 28.154 huizen. Je vindt hier circa 22.281 (62,1%) koophuizen en 5.873 (37,6%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 138 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €172.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €282.704. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit houdt in dat het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Schildwolde. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Schildwolde?

Een woonobject in Midden-Groningen verbruikt qua energie gem. zo’n 1420 m3 per jaar aan gas en 2740 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (850 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1940 stroom (kWh). Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1890 m3 per jaar aan gas en 3450 kWh electriciteit). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Schildwolde passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Schildwolde?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 60.797 inwoners die we kunnen onderverdelen in 27.754 huishoudens. Dit zijn 9.620 eenpersoonshuishoudens, 9.089 families zonder kinderen en 9.045 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,15 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Ook style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Schildwolde?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Schildwolde laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.midden-groningen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9621, 9626.

Plaats een reactie