Woning kopen Meeden

Van plan om een woning te kopen in Meeden? Het is een gezellige plaats in de provincie Groningen. In de nabije buurt vind je voldoende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij vind je in de directe omgeving een groot natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 28.154 huizen (62,1% koop, 37,6% huur). De prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €282.704. Op dit huizenplatform vind je het beschikbare woningaanbod in Meeden, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Groningen.
 • Je vind hier zowel tussenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €172.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €282.704.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals winkels, natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteMidden-Groningen
PlaatsMeeden
Postcode9651
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)60.797
Aantal huishoudens27.754
Aantal huishoudens met kinderen9.045
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen28.154
Aantal koopwoningen22.281
Aantal huurwoningen5.873
Gemiddelde woonoppervlakte138 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€282.704
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Meeden februari 2024

In het schema hierna maak je kennis met het actuele woningaanbod van februari 2024. Zoek op ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijsen meer onderwerpen zoals CV-ketel en aanwezigheid van een bad. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Annerveenschekanaal, Oud Annerveen, Muntendam, Wildervank & Zuidbroek.

woning-te-koop-meeden

Appartementen te koop Meeden

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 103 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 850 m3 gas en doorgaans 1940 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Meeden

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 78 m2 en 117 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1250 kuub gas en tevens 2460 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Meeden is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 en 129 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2560 kWh elektra & 1410 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Meeden

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 & 150 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2710 kWh elektriciteit en 1390 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 144 m2 & 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3450 elektriciteit (kWh) en 1890 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Meeden

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als het duidelijk is wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Meeden Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering af te ronden. Gebaseerd op aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Meeden

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze makelaar weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel bekijk je adressen van taxatie experts en makelaars in Meeden en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Meeden helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 & €2.500. In onderstaande lijst check je gegevens van financieel adviseurs in Meeden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Meeden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Meeden

De afgelopen periode (februari 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Meeden en direct omgeving. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Bovenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost een woning in Meeden kopen?

In deze gemeente Midden-Groningen zijn er ruim 28.154 woonhuizen. Het gaat om 22.281 (62,1%) koopwoningen en 5.873 (37,6%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 138 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €172.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €282.704. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Meeden. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Meeden?

Een woonobject in Midden-Groningen verbruikt qua energie gem. zo’n 1420 m3 per jaar aan gas en 2740 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (850 kuub gas p/jaar en 1940 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1890 kuub aardgas en 3450 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Meeden passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Meeden?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 60.797 inwoners in 27.754 huishoudens. Wat meer specifiek: 9.620 eenpersoonshuishoudens, 9.089 gezinnen zonder kinderen en 9.045 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,15 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of social media. Hierna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Meeden?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Meeden laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.midden-groningen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9651.

Plaats een reactie