Woning kopen Zuidbroek

Van plan om een woning te kopen in Zuidbroek? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Groningen. In de omgeving heb je meerdere voorzieningen als winkels en scholen. In aanvulling daarop is er vlakbij een mooi en rustig natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er in totaal 28.154 huizen (62,1% koophuis, 37,6% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €282.704. Op deze website bieden wij het recente woningaanbod in Zuidbroek, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Groningen.
 • Het aanbod is heel divers met kleinere huizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €172.000, de gemiddelde verkoopprijs is €282.704.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals winkels, openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteMidden-Groningen
PlaatsZuidbroek
Postcode9636
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)60.797
Aantal huishoudens27.754
Aantal huishoudens met kinderen9.045
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen28.154
Aantal koopwoningen22.281
Aantal huurwoningen5.873
Gemiddelde woonoppervlakte138 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€282.704
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Zuidbroek april 2024

Onderstaand check je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakteen relevante factoren als CV-ketel en aanwezigheid van een bad. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook woningen die te koop staan in Wildervank, Muntendam, Noordbroek, Tripscompagnie of Borgercompagnie.

woning-te-koop-zuidbroek

Eigen appartement kopen in Zuidbroek

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 90 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 850 m3 gas & 1940 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Zuidbroek

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 – 115 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1250 kuub gas en doorgaans 2460 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Zuidbroek is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 – 116 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2560 kWh elektra + 1410 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Zuidbroek

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 127 m2 en 150 m2.
 • Verwachting: er wordt 2710 kWh elektriciteit + 1390 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 – 203 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3450 elektriciteit (kWh) + 1890 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Zuidbroek

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Zuidbroek Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Aan de hand van het geaccepteerde bod, kosten koper, spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Zuidbroek

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand bieden wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Zuidbroek en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Zuidbroek helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 en €2.850. In het schema hier tref je gegevens van financieel adviseurs in Zuidbroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zuidbroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Zuidbroek

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Zuidbroek en in de buurt. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Jaren 30 woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Zuidbroek kopen?

In en rondom de gemeente Midden-Groningen zijn er ruim 28.154 woonobjecten. Je vindt hier circa 22.281 (62,1%) koopwoningen en 5.873 (37,6%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 138 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €172.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €282.704. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat wil zeggen dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zuidbroek. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Zuidbroek?

Een woonobject in Midden-Groningen kent een gem. verbruik van 1420 m3 aan gas en 2740 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (850 kuub aardgas en 1940 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1890 kuub gas p/jaar en 3450 stroom (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Zuidbroek passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Zuidbroek?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 60.797 inwoners in 27.754 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 9.620 eenpersoonshuishoudens, 9.089 families zonder kinderen en 9.045 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,15 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Hiervoor moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Zuidbroek?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Zuidbroek plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.midden-groningen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9636.

Plaats een reactie