Woning kopen Oud Annerveen

Jouw ideale woning kopen in Oud Annerveen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Drenthe. In de omgeving bestaan er allerhande faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 11.207 huizen (74,6% koop, 25,3% huurhuizen). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €393.780. Op dit huizenplatform tonen wij het actuele woningaanbod in Oud Annerveen, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Drenthe.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €261.000, de gemiddelde huizenprijs is €393.780.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals restaurants, kinderopvang, scholen, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsOud Annerveen
Postcode9655
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Oud Annerveen maart 2024

Onderstaand tref je alle huizen die deze maand (maart 2024) te koop staan. Selecteer op woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtypeen relevante factoren als energieprestaties en en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Spijkerboor, Nieuw Annerveen, Annerveenschekanaal, Meeden of Muntendam.

woning-te-koop-oud-annerveen

Een appartement kopen in Oud Annerveen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 99 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 900 m3 gas en +/- 1870 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Oud Annerveen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 75 m2 – 105 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1190 kuub gas en 2250 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Oud Annerveen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 85 m2 & 123 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2520 kWh elektra + 1360 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Oud Annerveen

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 120 m2 en 150 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2870 kWh stroom en 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 & 194 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3660 elektra (kWh) en 2010 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Oud Annerveen

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Oud Annerveen zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding zal afhangen van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Door middel van woningwaarde, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Oud Annerveen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Hij of zij weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Oud Annerveen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Oud Annerveen helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.250 en €3.100. In de tabel hieronder vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Oud Annerveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oud Annerveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Oud Annerveen

Recent (maart 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Oud Annerveen en omgeving. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees op deze website ook alles over Bungalow.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Oud Annerveen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Aa en Hunze zijn er ruim 11.207 woningen. We maken onderscheid tussen 10.262 (74,6%) koophuizen en 945 (25,3%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 166 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €261.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €393.780. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oud Annerveen. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Oud Annerveen?

Een woonobject in Aa en Hunze heeft een verbruik van gemiddeld 1660 m3 aan gas en 3090 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (900 m3 gas voor verwarming en warm water en 1870 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2010 kuub gas en 3660 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Oud Annerveen passen duurzame producten zoals dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Oud Annerveen?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 25.445 mensen die we kunnen onderverdelen in 11.160 huishoudens. Er wonen 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 families zonder kinderen en 3.563 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,23 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of social media. Hierna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Oud Annerveen?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Oud Annerveen laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.aaenhunze.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9655.

Plaats een reactie