Woning kopen Annerveenschekanaal

Plannen om een woning te kopen in Annerveenschekanaal? Het is een heerlijke plek in de provincie Drenthe. In de nabije omgeving zijn er verschillende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Verder geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 11.207 woningen (74,6% koophuis, 25,3% huurwoningen). De koopsom van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €393.780. Op deze website ontdek je het woningaanbod in Annerveenschekanaal, adresgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Drenthe.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €261.000, de gemiddelde huizenprijs is €393.780.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals restaurants, winkels, sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsAnnerveenschekanaal
Postcode9654
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Annerveenschekanaal maart 2024

Hieronder tref je alle woningen die in maart 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, bouwjaaren meer onderwerpen zoals energieprestaties of de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het huizenaanbod in Oud Annerveen, Spijkerboor, Meeden, Muntendam en Wildervank.

woning-te-koop-annerveenschekanaal

Studio of appartement kopen in Annerveenschekanaal

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 & 104 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 900 m3 gas en tevens 1870 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Annerveenschekanaal

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 & 123 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1190 kuub gas en gem. 2250 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Annerveenschekanaal is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 112 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2520 kWh elektra & 1360 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Annerveenschekanaal

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 130 m2 – 142 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2870 kWh elektriciteit & 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 en 205 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3660 elektra (kWh) & 2010 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Annerveenschekanaal

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Annerveenschekanaal zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod bepaal je op basis van de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. A.d.h.v. het biedbedrag, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Annerveenschekanaal

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Annerveenschekanaal en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Annerveenschekanaal geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 – €3.250. In de tabel hieronder check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Annerveenschekanaal.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Annerveenschekanaal. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Annerveenschekanaal

In maart 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Annerveenschekanaal en omgeving. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Benedenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost gemiddeld een woning in Annerveenschekanaal kopen?

In de buurt van de gemeente Aa en Hunze zijn er 11.207 woningen. Je vindt hier circa 10.262 (74,6%) koopwoningen en 945 (25,3%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 166 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €261.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €393.780. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Annerveenschekanaal. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Annerveenschekanaal?

Een woning in Aa en Hunze verbruikt qua energie gem. zo’n 1660 kuub aardgas en 3090 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (900 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1870 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (2010 m3 aan gas en 3660 kWh electriciteit). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Annerveenschekanaal passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Annerveenschekanaal?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 25.445 inwoners in 11.160 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 gezinnen zonder kinderen en 3.563 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,23 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Annerveenschekanaal?

In deze streek vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Annerveenschekanaal plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.aaenhunze.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 9654.

Plaats een reactie