Woning kopen Wildervank

Jouw aanstaande woning kopen in Wildervank? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. In de nabije omgeving zijn er voldoende faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. In aanvulling daarop vind je hier een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 12.906 woningen (65% koophuis, 34,8% huurhuis). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €231.374. Op deze informatieve website tonen wij het actuele woningaanbod in Wildervank, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Groningen.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. bovenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €151.000, de gemiddelde woningprijs is €231.374.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals sportclubs, restaurants, natuurgebieden, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteVeendam
PlaatsWildervank
Postcode9648
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)27.384
Aantal huishoudens12.654
Aantal huishoudens met kinderen4.149
Gemiddelde huishoudensgrootte2,14
Aantal woningen12.906
Aantal koopwoningen10.158
Aantal huurwoningen2.748
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€151.000
Gemiddelde verkoopprijs€231.374
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik2680 kWh

Woningaanbod Wildervank februari 2024

In het overzicht hieronder ontdek je alle huizen die deze maand (februari 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, bouwjaar, woningtypeen extra details als verwarming & rolstoelvriendelijk. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het woningaanbod Muntendam, Meeden, Zuidbroek, Noordbroek en Tripscompagnie.

woning-te-koop-wildervank

Appartementen te koop Wildervank

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 99 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 910 m3 gas en gem. 1770 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Wildervank

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 76 m2 – 110 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1360 kuub gas en daarbij 2470 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Wildervank is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 en 127 m2.
 • Schatting: er wordt 2620 kWh elektriciteit en 1510 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Wildervank

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 120 m2 & 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2860 kWh elektra en 1520 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 – 205 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3460 elektra (kWh) en 1950 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Wildervank

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat het duidelijk is wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius kan je woningen te koop in Wildervank zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis definitief te regelen. Aan de hand van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Wildervank

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel tonen wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Wildervank en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Wildervank helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 & €2.500. In onderstaande lijst vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Wildervank.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wildervank. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Wildervank

De afgelopen periode (februari 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Wildervank en net daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Woonboot.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Wildervank kopen?

In de gemeente Veendam zijn er ruim 12.906 woningen. Er zijn 10.158 (65%) koophuizen en 2.748 (34,8%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 124 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €151.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €231.374. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wildervank. Je moet er heel snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Wildervank?

Een huis in Veendam gebruikt gemiddeld 1470 m3 per jaar aan gas en 2680 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (910 m3 gas voor verwarming en warm water en 1770 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1950 m3 gas voor verwarming en warm water en 3460 kWh electriciteit). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Wildervank passen duurzame oplossingen als zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Wildervank?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 27.384 personen in 12.654 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 4.415 eenpersoonshuishoudens, 4.090 huishoudens zonder kinderen en 4.149 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,14 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Daarbij moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Wildervank?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Wildervank plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.veendam.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9642, 9648.

Plaats een reactie