Woning kopen Noordbroek

Een woning kopen in Noordbroek? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Groningen. In de omgeving zijn er allerhande voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook kan je hier genieten van mooie natuurgebieden voor wandelingen en fietstochten. De gemeente heeft 28.154 huizen (62,1% koop, 37,6% huurhuis). De gemiddelde woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €282.704. Op dit huizenplatform bieden wij het actuele woningaanbod in Noordbroek, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Groningen.
 • Het aanbod is divers met zowel benedenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €172.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €282.704.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals scholen, winkels, openbaar vervoer, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteMidden-Groningen
PlaatsNoordbroek
Postcode9635
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)60.797
Aantal huishoudens27.754
Aantal huishoudens met kinderen9.045
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen28.154
Aantal koopwoningen22.281
Aantal huurwoningen5.873
Gemiddelde woonoppervlakte138 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€282.704
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Noordbroek maart 2024

In onderstaande weergave bieden we het actuele woningaanbod van maart 2024. Filter eenvoudig op woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, liggingen andere eigenschappen zoals isolatie & de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Zuidbroek, Wildervank, Tripscompagnie, Borgercompagnie & Steendam.

woning-te-koop-noordbroek

Appartement kopen in Noordbroek

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 & 100 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 850 m3 gas en daarbij 1940 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Noordbroek

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 88 m2 & 124 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1250 kuub gas en daarbij 2460 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Noordbroek is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 – 127 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2560 kWh elektriciteit & 1410 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Noordbroek

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 128 m2 & 149 m2.
 • Verwachting: er wordt 2710 kWh stroom & 1390 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 & 201 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3450 stroom (kWh) en 1890 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Noordbroek

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Noordbroek Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding bereken je door te kijken naar de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Noordbroek

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder vind je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Noordbroek en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Noordbroek helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.950 en €3.250. In onderstaande lijst bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Noordbroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Noordbroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Noordbroek

Deze maand (maart 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Noordbroek en net daarbuiten. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Landelijke woning.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Noordbroek kopen?

In de buurt van de gemeente Midden-Groningen zijn er 28.154 woonobjecten. Het gaat daarbij om 22.281 (62,1%) koophuizen en 5.873 (37,6%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 138 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €172.000 en de gem. marktprijs is €282.704. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Noordbroek. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Noordbroek?

Een huis in Midden-Groningen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1420 m3 gas voor verwarming en warm water en 2740 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (850 m3 gas en 1940 kWh elektra. Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1890 m3 gas voor verwarming en warm water en 3450 kWh elektra). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Noordbroek passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Noordbroek?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 60.797 personen die we kunnen onderverdelen in 27.754 huishoudens. Wat meer specifiek: 9.620 eenpersoonshuishoudens, 9.089 gezinnen zonder kinderen en 9.045 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,15 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Vervolgens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Noordbroek?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Noordbroek zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.midden-groningen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9635.

Plaats een reactie