Woning kopen Borgercompagnie

Van plan om een woning te kopen in Borgercompagnie? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. In de buurt vind je allerhande faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. In aanvulling daarop is er vlakbij een mooi en rustig natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 12.906 huizen (65% koophuis, 34,8% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €231.374. Op dit huizenplatform bekijk je het actuele woningaanbod in Borgercompagnie, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Groningen.
 • Je vind hier zowel bovenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €151.000, de gemiddelde transactieprijs is €231.374.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals openbaar vervoer, scholen, sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteVeendam
PlaatsBorgercompagnie
Postcode9631
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)27.384
Aantal huishoudens12.654
Aantal huishoudens met kinderen4.149
Gemiddelde huishoudensgrootte2,14
Aantal woningen12.906
Aantal koopwoningen10.158
Aantal huurwoningen2.748
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€151.000
Gemiddelde verkoopprijs€231.374
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik2680 kWh

Woningaanbod Borgercompagnie maart 2024

In deze lijst ontdek je optionele koophuizen die in maart 2024 worden verkocht. Zoom verder in op perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtype, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakteen additionele aspecten als verwarming & en de aanwezigheid van een tuin. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Tripscompagnie, Noordbroek, Steendam, Siddeburen of Hellum.

woning-te-koop-borgercompagnie

Aanbod appartement kopen in Borgercompagnie

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben weinig stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 96 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 910 m3 gas en daarbij 1770 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Borgercompagnie

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 112 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1360 kuub gas en daarbij 2470 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Borgercompagnie is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 – 120 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2620 kWh stroom & 1510 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Borgercompagnie

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 128 m2 en 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 2860 kWh elektriciteit en 1520 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 en 193 m2.
 • Verwachting: er wordt 3460 stroom (kWh) & 1950 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Borgercompagnie

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat je budget is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Borgercompagnie Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Check altijd of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van de woning definitief te regelen. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Borgercompagnie

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand vind je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Borgercompagnie en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Borgercompagnie helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.950 & €3.100. In onderstaande lijst bieden we adressen van financieel adviseurs in Borgercompagnie.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Borgercompagnie. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Borgercompagnie

Recent (maart 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Borgercompagnie en omgeving. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Hoogbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost een woning in Borgercompagnie kopen?

In en rondom de gemeente Veendam zijn er ruim 12.906 huizen. Hierbij spreken we van 10.158 (65%) koopwoningen en 2.748 (34,8%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 124 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €151.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €231.374. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Borgercompagnie. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Borgercompagnie?

Een huis in Veendam verbruikt qua energie gem. zo’n 1470 m3 gas en 2680 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1770 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1950 m3 per jaar aan gas en 3460 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Borgercompagnie passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Borgercompagnie?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 27.384 inwoners die we kunnen onderverdelen in 12.654 gezinnen. Er wonen 4.415 eenpersoonshuishoudens, 4.090 families zonder kinderen en 4.149 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,14 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of social media. Daarna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Borgercompagnie?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Borgercompagnie plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.veendam.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9631.

Plaats een reactie