Woning kopen Tripscompagnie

Alles weten over woning kopen in Tripscompagnie? Het is een gezellige plaats in de provincie Groningen. In de regio bestaan er diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Verder ontdek je hier een park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 28.154 huizen (62,1% koophuis, 37,6% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €282.704. Op deze pagina ontdek je het huidige woningaanbod in Tripscompagnie, namen en adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Groningen.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €172.000, de basis verkoopprijs is €282.704.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals openbaar vervoer, scholen, natuurgebieden, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteMidden-Groningen
PlaatsTripscompagnie
Postcode9633
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)60.797
Aantal huishoudens27.754
Aantal huishoudens met kinderen9.045
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen28.154
Aantal koopwoningen22.281
Aantal huurwoningen5.873
Gemiddelde woonoppervlakte138 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€282.704
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Tripscompagnie februari 2024

In onderstaande weergave bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van februari 2024. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamersen andere eigenschappen zoals energieprestaties & parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Noordbroek, Zuidbroek, Borgercompagnie, Steendam en Siddeburen.

woning-te-koop-tripscompagnie

Aanbod appartement kopen in Tripscompagnie

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 92 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 850 m3 gas + 1940 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Tripscompagnie

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 en 114 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1250 kuub gas en tevens 2460 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Tripscompagnie is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 97 m2 – 125 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2560 kWh elektra & 1410 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Tripscompagnie

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 124 m2 – 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2710 kWh elektriciteit + 1390 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 146 m2 en 204 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3450 elektra (kWh) en 1890 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Tripscompagnie

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Tripscompagnie Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding bepaal je op basis van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. D.m.v. aankoopwaarde, kosten koper, spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Tripscompagnie

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand tonen wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Tripscompagnie en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Tripscompagnie geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 – €3.250. In de tabel hieronder bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Tripscompagnie.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tripscompagnie. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Tripscompagnie

Recent (februari 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Tripscompagnie en direct omgeving. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Laagbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost nu een woning in Tripscompagnie kopen?

In deze gemeente Midden-Groningen bestaan er circa 28.154 woonobjecten. Het gaat om 22.281 (62,1%) koopwoningen en 5.873 (37,6%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 138 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €172.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €282.704. De woningmarkt is krap. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Tripscompagnie. Je moet er heel snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Tripscompagnie?

Een woonhuis in Midden-Groningen verbruikt qua energie gem. zo’n 1420 m3 aan gas en 2740 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (850 m3 per jaar aan gas en 1940 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1890 m3 per jaar aan gas en 3450 stroom (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Tripscompagnie passen duurzame producten zoals warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Tripscompagnie?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 60.797 mensen die we kunnen onderverdelen in 27.754 verschillende gezinnen. Het betreft 9.620 eenpersoonshuishoudens, 9.089 families zonder kinderen en 9.045 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,15 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Daarbij moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Tripscompagnie?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Tripscompagnie zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.midden-groningen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9633.

Plaats een reactie