Woning kopen Langeweg

Alles weten over woning kopen in Langeweg? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt heb je voldoende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Ook ontdek je hier een bijzondere natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 16.629 woningen (65,9% koop, 34% huur). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €343.613. Op dit woningportaal tonen wij het laatste woningaanbod in Langeweg, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit kleinere huizen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €242.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €343.613.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals kinderopvang, restaurants, sportclubs, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteMoerdijk
PlaatsLangeweg
Postcode4772
Netnummer0168 (+31168)
Inwoners (gemeente)37.129
Aantal huishoudens16.337
Aantal huishoudens met kinderen5.664
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen16.629
Aantal koopwoningen14.393
Aantal huurwoningen2.236
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€242.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.613
Gemiddeld gasverbruik1240 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Langeweg april 2024

Met onze huizenzoeker ontdek je alle huizen die te koop staan in april 2024. Kies op basis van vraagprijs, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, liggingen relevante factoren als energielabel en aanwezigheid van parkeerplaats. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Klundert, Fijnaart, Zevenbergschen Hoek, Zevenbergen en Noordhoek.

woning-te-koop-langeweg

Aanbod appartement kopen in Langeweg

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een gunstige aanschafprijs.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 95 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 720 m3 gas en 1990 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Langeweg

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 & 105 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1050 kuub gas en 2820 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Langeweg is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 90 m2 – 120 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2940 kWh stroom & 1230 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Langeweg

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 126 m2 – 145 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3320 kWh elektra + 1360 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 – 205 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4200 stroom (kWh) + 1790 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Langeweg

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Langeweg Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. A.d.h.v. het biedbedrag, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Langeweg

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze professional kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder bekijk je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Langeweg en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Langeweg geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 en €2.950. In de opsomming hierna check je contactgegevens van financieel adviseurs in Langeweg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Langeweg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Langeweg

In april 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Langeweg en in de buurt. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Zonneboiler.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Langeweg kopen?

In en rondom de gemeente Moerdijk vinden we circa 16.629 huizen. Je vindt hier circa 14.393 (65,9%) koophuizen en 2.236 (34%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 132 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €242.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €343.613. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Langeweg. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Langeweg?

Een huishouden in Moerdijk kent een gem. verbruik van 1240 kuub aardgas en 3090 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (720 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1990 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1790 m3 gas voor verwarming en warm water en 4200 elektra (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Langeweg passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Langeweg?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 37.129 mensen in 16.337 verschillende gezinnen. Er wonen 5.014 eenpersoonshuishoudens, 5.659 huishoudens zonder kinderen en 5.664 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,25 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Langeweg?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Langeweg zetten. Neem contact op met de gemeente (www.moerdijk.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 4771, 4772.

Plaats een reactie