Woning kopen Klundert

Wil je een woning kopen in Klundert? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving vind je allerhande faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Daarbij kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 16.629 huizen (65,9% koopwoning, 34% huurwoning). De koopsom van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €343.613. Op deze website blader je door het recente woningaanbod in Klundert, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €242.000, de gemiddelde verkoopprijs is €343.613.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals restaurants, scholen, kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteMoerdijk
PlaatsKlundert
Postcode4791
Netnummer0168 (+31168)
Inwoners (gemeente)37.129
Aantal huishoudens16.337
Aantal huishoudens met kinderen5.664
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen16.629
Aantal koopwoningen14.393
Aantal huurwoningen2.236
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€242.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.613
Gemiddeld gasverbruik1240 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Klundert juni 2024

Met onze huizenzoeker maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, ligging, vraagprijsen meer onderwerpen zoals energieneutraal en en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Fijnaart, Heijningen, Langeweg, Zevenbergschen Hoek of Zevenbergen.

woning-te-koop-klundert

Aanbod appartement kopen in Klundert

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 – 104 m2.
 • Het energiegebruik is circa 720 m3 gas en tevens 1990 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Klundert

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 109 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1050 kuub gas en tevens 2820 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Klundert is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 & 111 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2940 kWh elektriciteit en 1230 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Klundert

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 128 m2 – 153 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3320 kWh elektriciteit en 1360 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 en 190 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4200 stroom (kWh) & 1790 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Klundert

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Klundert Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. A.d.h.v. koopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Klundert

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder bieden wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Klundert en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Klundert geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 & €2.500. In onderstaande lijst tref je gegevens van financieel adviseurs in Klundert.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Klundert. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Klundert

In juni 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Klundert en daarbuiten. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Infraroodpanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Klundert kopen?

In en rondom de gemeente Moerdijk vinden we circa 16.629 huizen. Dit zijn 14.393 (65,9%) koophuizen en 2.236 (34%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 132 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €242.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €343.613. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Klundert. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Klundert?

Een woonobject in Moerdijk gebruikt gemiddeld 1240 m3 aan gas en 3090 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (720 kuub gas en 1990 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1790 kuub gas p/jaar en 4200 elektra (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Klundert passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Klundert?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 37.129 inwoners in 16.337 verschillende huishoudens. Dit zijn 5.014 eenpersoonshuishoudens, 5.659 families zonder kinderen en 5.664 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,25 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Klundert?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Klundert bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.moerdijk.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4790, 4791.

Plaats een reactie