Woning kopen Fijnaart

Snel een woning kopen in Fijnaart? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt vind je veel dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Tevens ontdek je hier een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 16.629 woningen (65,9% koop, 34% huurwoningen). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €343.613. Op dit woningplatform bekijk je het nieuwe woningaanbod in Fijnaart, adressen van kantoren als makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €242.000, de doorsnee verkoopprijs is €343.613.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals sportclubs, winkels, scholen, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteMoerdijk
PlaatsFijnaart
Postcode4793
Netnummer0168 (+31168)
Inwoners (gemeente)37.129
Aantal huishoudens16.337
Aantal huishoudens met kinderen5.664
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen16.629
Aantal koopwoningen14.393
Aantal huurwoningen2.236
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€242.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.613
Gemiddeld gasverbruik1240 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Fijnaart juli 2024

In deze lijst bieden we alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op ligging, aantal kamers, woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen relevante factoren als woninglabel of en de aanwezigheid van een tuin. Neem contact op met de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Heijningen, Oudemolen, Klundert, Langeweg & Zevenbergschen Hoek.

woning-te-koop-fijnaart

Appartementen te koop Fijnaart

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 102 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 720 m3 gas en +/- 1990 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Fijnaart

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 en 108 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1050 kuub gas + 2820 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Fijnaart is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 en 117 m2.
 • Schatting: er wordt 2940 kWh elektriciteit en 1230 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Fijnaart

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 120 m2 en 144 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3320 kWh stroom + 1360 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 & 201 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4200 elektriciteit (kWh) en 1790 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Fijnaart

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Fijnaart zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Gebaseerd op koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Fijnaart

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van verschillende thema’s. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder tonen wij gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Fijnaart en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in Fijnaart geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.650 – €2.550. In onderstaande lijst tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Fijnaart.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Fijnaart. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Fijnaart

In juli 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Fijnaart en in de buurt. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Ventilatie.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Fijnaart kopen?

In de hele gemeente Moerdijk zijn er ruim 16.629 huizen. Hierbij spreken we van 14.393 (65,9%) koopwoningen en 2.236 (34%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 132 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €242.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €343.613. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan dat je niet veel te kiezen hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Fijnaart. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Fijnaart?

Een woonhuis in Moerdijk heeft een verbruik van gemiddeld 1240 m3 gas voor verwarming en warm water en 3090 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (720 kuub gas en 1990 kWh stroom. Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1790 m3 aan gas en 4200 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Fijnaart passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Fijnaart?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 37.129 personen in 16.337 huishoudens. Het betreft 5.014 eenpersoonshuishoudens, 5.659 families zonder kinderen en 5.664 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,25 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Fijnaart?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Fijnaart realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.moerdijk.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 4793.

Plaats een reactie