Woning kopen Noordhoek

Een woning kopen in Noordhoek? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. Op korte afstand zijn er diverse voorzieningen als winkels en scholen. Tevens geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente biedt 16.629 woningen (65,9% koop, 34% huurwoningen). De prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €343.613. Op Woningassistent.nl check je het woningaanbod in Noordhoek, gegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €242.000, de doorsnee verkoopprijs is €343.613.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals restaurants, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteMoerdijk
PlaatsNoordhoek
Postcode4759
Netnummer0168 (+31168)
Inwoners (gemeente)37.129
Aantal huishoudens16.337
Aantal huishoudens met kinderen5.664
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen16.629
Aantal koopwoningen14.393
Aantal huurwoningen2.236
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€242.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.613
Gemiddeld gasverbruik1240 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Noordhoek juni 2024

In ons overzicht krijg je inzicht in optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, aantal kamers, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als energieneutraal en en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Standdaarbuiten, Kruisland en Stampersgat.

woning-te-koop-noordhoek

Eigen appartement kopen in Noordhoek

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn vaak gunstig gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 105 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 720 m3 gas en tevens 1990 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Noordhoek

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 71 m2 – 113 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1050 kuub gas en gem. 2820 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Noordhoek is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 & 113 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2940 kWh elektra en 1230 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Noordhoek

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 133 m2 – 149 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3320 kWh elektriciteit en 1360 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 141 m2 en 205 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4200 stroom (kWh) + 1790 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Noordhoek

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat hij berekend heeft wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Noordhoek Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Op basis van het biedbedrag, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Noordhoek

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze professional zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Noordhoek en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Noordhoek helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.700 & €2.950. In de lijst hierna verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Noordhoek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Noordhoek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Noordhoek

In juni 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Noordhoek en in de buurt. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Isolatie.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is een woning in Noordhoek kopen?

In de gemeente Moerdijk registreren wij 16.629 woningen. De verdeling is als volgt: 14.393 (65,9%) koopwoningen en 2.236 (34%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 132 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €242.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €343.613. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Noordhoek. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Noordhoek?

Een woonhuis in Moerdijk verbruikt qua energie gem. zo’n 1240 kuub gas en 3090 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (720 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1990 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1790 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4200 electriciteit (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Noordhoek passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Noordhoek?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 37.129 inwoners in 16.337 huishoudens. Dit zijn 5.014 eenpersoonshuishoudens, 5.659 huishoudens zonder kinderen en 5.664 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,25 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Noordhoek?

In deze streek vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Noordhoek laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.moerdijk.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 4759.

Plaats een reactie