Woning kopen Zevenbergen

Snel een woning kopen in Zevenbergen? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. In de regio heb je verschillende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Bovendien is er vlakbij een prachtige natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In 2024 zijn er in de gemeente 16.629 huizen (65,9% koop, 34% huurhuis). De huizenprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €343.613. Op dit huizenportaal vind je het nieuwe woningaanbod in Zevenbergen, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €242.000, de gemiddelde verkoopprijs is €343.613.
 • In de regio vind je volop opties zoals kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteMoerdijk
PlaatsZevenbergen
Postcode4761
Netnummer0168 (+31168)
Inwoners (gemeente)37.129
Aantal huishoudens16.337
Aantal huishoudens met kinderen5.664
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen16.629
Aantal koopwoningen14.393
Aantal huurwoningen2.236
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€242.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.613
Gemiddeld gasverbruik1240 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Zevenbergen juni 2024

Bijgaand krijg je inzicht in alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van woningtype, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakteen additionele aspecten als zuinigheid of aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Noordhoek, Standdaarbuiten of Kruisland.

woning-te-koop-zevenbergen

Appartement kopen in Zevenbergen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 93 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 720 m3 gas en daarbij 1990 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Zevenbergen

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 79 m2 & 107 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1050 kuub gas en tevens 2820 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Zevenbergen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 – 114 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2940 kWh elektriciteit + 1230 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Zevenbergen

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 123 m2 – 153 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3320 kWh stroom + 1360 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 – 204 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4200 elektriciteit (kWh) + 1790 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Zevenbergen

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als je weet wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Zevenbergen Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod komt tot stand door de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van de woning rond te maken. D.m.v. het bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Zevenbergen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Zevenbergen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Zevenbergen helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 – €3.300. In onderstaande lijst verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Zevenbergen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zevenbergen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Zevenbergen

In juni 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Zevenbergen en in de buurt. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Zonnepanelen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Zevenbergen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Moerdijk bestaan er circa 16.629 huizen. Hierbij spreken we van 14.393 (65,9%) koophuizen en 2.236 (34%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 132 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €242.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €343.613. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je niet veel te kiezen hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zevenbergen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Zevenbergen?

Een woning in Moerdijk verbruikt qua energie gem. zo’n 1240 m3 gas en 3090 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (720 m3 aan gas en 1990 kWh elektra. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1790 kuub gas en 4200 electriciteit (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Zevenbergen passen duurzame producten zoals zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Zevenbergen?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 37.129 personen die we kunnen onderverdelen in 16.337 verschillende gezinnen. Dat betreffen 5.014 eenpersoonshuishoudens, 5.659 families zonder kinderen en 5.664 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,25 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Zevenbergen?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Zevenbergen zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.moerdijk.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4760, 4761, 4762.

Plaats een reactie