Woning kopen Zevenbergschen Hoek

Snel een woning kopen in Zevenbergschen Hoek? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Brabant. Op korte afstand zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 16.629 huizen (65,9% koophuis, 34% huur, vrije sector en sociaal). De huizenprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €343.613. Op dit huizenplatform bekijk je het beschikbare woningaanbod in Zevenbergschen Hoek, contactgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Er is een mix van tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €242.000, de gemiddelde woningprijs is €343.613.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals sportclubs, natuurgebieden, scholen, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteMoerdijk
PlaatsZevenbergschen Hoek
Postcode4765
Netnummer0168 (+31168)
Inwoners (gemeente)37.129
Aantal huishoudens16.337
Aantal huishoudens met kinderen5.664
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen16.629
Aantal koopwoningen14.393
Aantal huurwoningen2.236
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€242.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.613
Gemiddeld gasverbruik1240 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Zevenbergschen Hoek juni 2024

Met onze huizenzoeker bieden we alle huizen die te koop staan in juni 2024. Kies op basis van ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakteen additionele aspecten als duurzaamheid & parkeermogelijkheden. Bel of mail het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Langeweg, Klundert, Zevenbergen, Noordhoek & Standdaarbuiten.

woning-te-koop-zevenbergschen-hoek

Een appartement kopen in Zevenbergschen Hoek

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 62 m2 – 98 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas en +/- 1990 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Zevenbergschen Hoek

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 114 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1050 kuub gas & 2820 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Zevenbergschen Hoek is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 91 m2 – 121 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2940 kWh elektra + 1230 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Zevenbergschen Hoek

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 123 m2 & 151 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3320 kWh stroom + 1360 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 147 m2 & 192 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4200 stroom (kWh) & 1790 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Zevenbergschen Hoek

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Zevenbergschen Hoek zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Gebaseerd op woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Zevenbergschen Hoek

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze persoon zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder tonen wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Zevenbergschen Hoek en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Zevenbergschen Hoek geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 & €2.800. In de volgende weergave verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Zevenbergschen Hoek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zevenbergschen Hoek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Zevenbergschen Hoek

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Zevenbergschen Hoek en net daarbuiten. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Warmtepomp.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost een woning in Zevenbergschen Hoek kopen?

In de buurt van de gemeente Moerdijk registreren wij 16.629 woonhuizen. Je vindt hier circa 14.393 (65,9%) koophuizen en 2.236 (34%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 132 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €242.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €343.613. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zevenbergschen Hoek. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Zevenbergschen Hoek?

Een huishouden in Moerdijk gebruikt gemiddeld 1240 kuub gas p/jaar en 3090 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (720 m3 aan gas en 1990 elektra (kWh). Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1790 m3 gas en 4200 kWh electriciteit). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Zevenbergschen Hoek passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Zevenbergschen Hoek?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 37.129 inwoners in 16.337 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 5.014 eenpersoonshuishoudens, 5.659 huishoudens zonder kinderen en 5.664 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,25 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Zevenbergschen Hoek?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Zevenbergschen Hoek bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.moerdijk.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4765.

Plaats een reactie