Woning kopen Kruisland

Een woning kopen in Kruisland? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving vind je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast vind je hier mooie natuurgebieden waar je echt tot rust kan komen. De gemeente biedt 10.484 huizen (69,7% koop, 30,2% huurwoning). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €325.057. Op deze pagina bekijk je het laatste woningaanbod in Kruisland, gegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €229.000, de gemiddelde prijs van een woning is €325.057.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals kinderopvang, winkels, scholen, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteSteenbergen
PlaatsKruisland
Postcode4756
Netnummer0167 (+31167)
Inwoners (gemeente)24.416
Aantal huishoudens11.255
Aantal huishoudens met kinderen3.502
Gemiddelde huishoudensgrootte2,14
Aantal woningen10.484
Aantal koopwoningen9.051
Aantal huurwoningen1.433
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€229.000
Gemiddelde verkoopprijs€325.057
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik3120 kWh

Woningaanbod Kruisland april 2024

In onderstaande weergave check je alle huizen die te koop staan in april 2024. Kies op basis van vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakteen additionele aspecten als isolatie & rolstoelvriendelijk. Neem contact op met de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Standdaarbuiten, Noordhoek, Stampersgat, Oud Gastel of Bosschenhoofd.

woning-te-koop-kruisland

Eigen appartement kopen in Kruisland

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 68 m2 en 98 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 740 m3 gas en doorgaans 2010 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Kruisland

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 119 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1080 kuub gas + 2830 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Kruisland is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 112 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2920 kWh elektra + 1220 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Kruisland

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 124 m2 en 145 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3230 kWh elektra & 1340 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 154 m2 en 199 m2.
 • Verwachting: er wordt 4140 elektriciteit (kWh) & 1790 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Kruisland

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Kruisland Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning te bevestigen. D.m.v. aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), eigen middelen en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Kruisland

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel tonen wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Kruisland en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Kruisland geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 en €3.050. In de tabel hieronder check je adressen van financieel adviseurs in Kruisland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kruisland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Kruisland

Deze maand (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Kruisland en omgeving. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Recreatiewoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost nu een woning in Kruisland kopen?

In deze gemeente Steenbergen vinden we circa 10.484 woningen. Je vindt hier circa 9.051 (69,7%) koophuizen en 1.433 (30,2%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 135 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €229.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €325.057. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kruisland. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Kruisland?

Een huis in Steenbergen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1280 m3 per jaar aan gas en 3120 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (740 kuub gas en 2010 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (1790 m3 per jaar aan gas en 4140 kWh stroom). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Kruisland passen duurzame oplossingen als warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Kruisland?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 24.416 personen in 11.255 verschillende gezinnen. Dat betreffen 3.973 eenpersoonshuishoudens, 3.780 gezinnen zonder kinderen en 3.502 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,14 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Kruisland?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Kruisland laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.steenbergen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4756.

Plaats een reactie