Woning kopen Stampersgat

Plannen om een woning te kopen in Stampersgat? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt heb je verschillende voorzieningen als winkels en scholen. Tevens geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In 2024 zijn er in de gemeente 13.488 woningen (64,8% koopwoning, 35,2% huur). De woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €353.175. Op deze informatieve website ontdek je het woningaanbod in Stampersgat, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €259.000, de gemiddelde huizenprijs is €353.175.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals openbaar vervoer, winkels, kinderopvang, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteHalderberge
PlaatsStampersgat
Postcode4754
Netnummer0165 (+31165)
Inwoners (gemeente)30.284
Aantal huishoudens13.103
Aantal huishoudens met kinderen4.533
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen13.488
Aantal koopwoningen11.747
Aantal huurwoningen1.741
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€259.000
Gemiddelde verkoopprijs€353.175
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3120 kWh

Woningaanbod Stampersgat juli 2024

In ons overzicht maak je kennis met het actuele woningaanbod van juli 2024. Maak een selectie aan de hand van bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, woningtypeen meer onderwerpen zoals zuinigheid of parkeermogelijkheden. Neem contact op met de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Kruisland, Standdaarbuiten, Oud Gastel, Bosschenhoofd & Hoeven.

woning-te-koop-stampersgat

Appartementen te koop Stampersgat

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 105 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 740 m3 gas en +/- 1910 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Stampersgat

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 76 m2 & 119 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en doorgaans 2690 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Stampersgat is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 112 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2890 kWh stroom + 1240 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Stampersgat

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 124 m2 en 140 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3310 kWh elektra + 1390 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 141 m2 – 200 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4130 elektriciteit (kWh) & 1800 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Stampersgat

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je weet wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Stampersgat Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis te bevestigen. Aan de hand van woningwaarde, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Stampersgat

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Stampersgat en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Stampersgat helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 en €2.800. In het schema hier bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Stampersgat.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Stampersgat. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Stampersgat

Afgelopen maand (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Stampersgat en in de buurt. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Check ook meer details over Woonboerderij.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost nu een woning in Stampersgat kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Halderberge zijn er 13.488 huizen. Er zijn 11.747 (64,8%) koophuizen en 1.741 (35,2%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 143 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €259.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €353.175. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Stampersgat. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Stampersgat?

Een woonhuis in Halderberge gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1310 kuub gas en 3120 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (740 kuub gas p/jaar en 1910 elektra (kWh). Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1800 m3 aan gas en 4130 kWh electriciteit). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Stampersgat passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Stampersgat?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 30.284 mensen die we kunnen onderverdelen in 13.103 verschillende gezinnen. Dit zijn 3.773 eenpersoonshuishoudens, 4.797 gezinnen zonder kinderen en 4.533 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,28 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Stampersgat?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Stampersgat laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.halderberge.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4754.

Plaats een reactie